Μια σπουδαία συνέργεια Πρασίνου, Καθαριότητας και Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά, ολοκληρώθηκε στις εργατικές κατοικίες της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας. Πολλών ετών μπάζα απομακρύνθηκαν από κοινόχρηστο χώρο
στην περιοχή επί των οδών Γ. Σεφέρη και Ρόδων ο οποίος ισοπεδώθηκε και φυτεύτηκαν 65 δέντρα (Ψευδομελιές, Σφενδάμια, Κατάλπες, Ιβίσκοι, Λιγούστρα) και 30 πικροδάφνες, δημιουργώντας ένα νέο χώρο πρασίνου δίπλα σε σχολική μονάδα.

Επίσης από την Υπηρεσία Πρασίνου φυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του παρακείμενου Γυμνασίου. Με βασικό στόχο την δενδροκάλυψη των κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή της Ευκαρπίας ξεκίνησαν ουσιαστικές παρεμβάσεις διαμορφώσεων εγκαταλειμμένων χώρων σε μια περιοχή που έχει ανάγκη από αύξηση της φυτικής κάλυψης με βασικό στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος.

Η διάχυση της βλάστησης μέσα στον αστικό χώρο δεν επιδρά μόνο στη θερμοκρασία του αέρα, στο καθαρισμό του, στον υδρολογικό κύκλο, στη μείωση του θορύβου αλλά και στη βιολογική και ψυχική υγεία του ανθρώπου. Η Υπηρεσία Πρασίνου προχώρησε και στη μεταφύτευση πλατανιών που για πολλά έτη ήταν φυτεμένα σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους σε κοινόχρηστο χώρο επί των οδών Ανοίξεως και Θησέως με αποτέλεσμα την καχεκτική τους ανάπτυξη.

Ελπίδα όλων μας οι μελλοντικές γενιές να βιώσουν τα οφέλη ενός δενδρώνα από πλατάνια. Μόνο με τις ορθές πρακτικές και την συνεργασία των υπηρεσιών με τους πολίτες δύναται να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των πράσινων παρεμβάσεων. Είναι υπόθεση όλων μας να έχουμε κοινό στόχο για ένα ποιοτικότερο περιβάλλον που επιδρά ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.