Σε μπελάδες μπαίνουν ΑΕΚ και Δημήτρης Μελισσανίδης, με αφορμή τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ εις βάρος του παρατηρητή διαιτησίας του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, Δημήτρη Κύρκου.


Οι απειλές του «ισχυρού άνδρα» της ΠΑΕ εναντίον του τελευταίου στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου έχουν γραφτεί στο φύλο αγώνα και με βάση τον πειθαρχικό κώδικα, ο ιδιοκτήτης της Ένωσης απειλείται με βαριά καμπάνα (από 1-3 έτη), ενώ δεν αποκλείεται να επιφέρουν και την τιμωρία της ομάδας.

Στο άρθρο 28 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ για «ειδικά πειθαρχικά παραπτώματα, απειλές» αναφέρονται τα εξής:

«Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από ένα (1) έως τρία (3) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας».

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι μετά από απόφαση της ΕΕΑ (επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού) ο Δ.Μελισσανίδης θεωρείται και τυπικά «διοικητής» της ΑΕΚ, γεγονός που επιδίωξε να αλλάξει ο γνωστός παράγοντας με την προσφυγή στο ΣτΕ χωρίς, όμως, να καταφέρει κάτι. Άρα, αν η ΑΕΚ θεωρηθεί υπαίτια τότε κινδυνεύει και η ίδια με τις ποινές που αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο.

Καθώς όλα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα, είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγει την τιμωρία τόσο ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, όσο και η ΑΕΚ...