Ας μάθουμε πώς θα κάνουμε safer και όχι safe sex, καθώς σε κάθε περίπτωση, ακόμα και με κάθε τρόπο προφύλαξης, δεν υπάρχει 100% safe sex.


Με τις μεθόδους προφύλαξης που αναφέρονται παρακάτω μειώνονται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό οι πιθανότητες μετάδοσης ΣΜΝ, αλλά δε μηδενίζονται.

Το 'safer sex' και η προφύλαξη αφορά όλες και όλους μας. Το σεξ δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τη διείσδυση. Η χρήση συμβατικών ή κολπικών προφυλακτικών, οδοντικού διαφράγματος (dental dam), γαντιών και άλλων μέτρων προφύλαξης, ενδείκνυται για κάθε είδους σεξουαλική επαφή.

Το συμβατικό προφυλακτικό δεν αφορά μόνο τις γκέι και στρέιτ σεξουαλικές πρακτικές ή μόνο τις περιπτώσεις με διείσδυση. Η προφύλαξη σκοπό έχει τη μείωση της έκθεσης σε Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).

Γενικά, το 'safer sex', και τα ΣΜΝ δεν είναι κάτι που θυμόμαστε μια φορά το χρόνο λόγω μιας διεθνούς ημέρας, αλλά 365 μέρες το χρόνο. Τα ΣΜΝ μάς αφορούν όλες και όλους. Γιορτάζουμε λοιπόν για την προφύλαξη από τα ΣΜΝ και την εξάλειψη του στίγματος στα άτομα που έχουν ήδη ΣΜΝ, το Σάββατο 13 Φλεβάρη, 9μμ, στο μπαρ του Στεκιού Μεταναστών (οδός Ερμού 23, γωνία με Βενιζέλου - 1ος όροφος).