Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης έδωσε ο Νικήτας Μυλόπουλος. Υπογράμμισε ότι βρίσκεται αμισθί στο ΜΜΘ και σημείωσε ότι η θέση του είναι τιμητική.


 Πρόσθεσε ότι τα σχόλια που αφορούν τον ίδιο έχουν κυρίως ως στόχο τον αδελφό του, Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος τοποθετήθηκε πρόσφατα στη θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό.

Εμφανίστηκε, μάλιστα, αποφασισμένος να θέσει «κόκκινες γραμμές» στη λαϊκότητα των εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, να προωθήσει συνεργασίες με όλους τους φορείς μουσικού πολιτισμού της πόλης (Κρατική Ορχήστρα, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης κ.ά.), αλλά και να ανατρέψει τα στερεότυπα που, όπως είπε, «χαρακτηρίζουν το Μέγαρο Μουσικής ως ανοίκειο και απόμακρο χώρο πολιτισμού, απευθυνόμενο αποκλειστικά στους εκπροσώπους ανωτέρων κοινωνικών και οικονομικών τάξεων», εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Νικήτας Μυλόπουλος, καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του (από τις αρχές του έτους), ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ εμφανίστηκε μόνος -χωρίς τα υπόλοιπα εννέα μέλη του Δ.Σ.

Μιλώντας για τη συνεργασία του με τα άλλα μέλη του Δ.Σ. είπε: «Και οι εννέα είναι υπέροχοι» και σημείωσε ότι έχουν «ολιστική προσέγγιση στο θέμα της διοίκησης του οργανισμού, το οποίο καλούνται να διαχειριστούν» (μουσικοί, θεατρολόγος, αρχιτέκτονας, νομικός, οικονομολόγος κ.ά.)- ενώ χαρακτήρισε «ιδανική και με επικοινωνιακή χημεία» τη σχέση του με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Γιώργο Λαζαρίδη.

Απαντώντας εισαγωγικά «σε αυτά που γράφονται για την αφεντιά μου» (όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφερόμενος σε σχόλια που αφορούν στην τοποθέτησή του και τη συγγενική σχέση του με τον πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και πρώην διευθυντή της ΕΡΤ-3 καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος τοποθετήθηκε πρόσφατα στη θέση του προέδρου της "Αττικό Μετρό"), ο Νικήτας Μυλόπουλος υπογράμμισε πως «στόχο έχουν να πλήξουν κυρίως» τον αδελφό του, διευκρινίζοντας πως έχει αναλάβει τη θέση του αμισθί και ότι είναι τιμητική.

Σημείωσε ότι ο ίδιος έχει «μανιακή σχέση με τη μουσική» και είπε ότι το ότι δεν έχει άμεση σχέση με τα πολιτιστικά πράγματα (είναι καθηγητής του Πολυτεχνείου με εξειδίκευση στη διαχείριση υδάτινων πόρων) ίσως και να λειτούργησε απολύτως θετικά στην επιλογή του από τον υπουργό Πολιτισμού.

Όσον αφορά τέλος του στόχους της νέας διοίκησης του Μεγάρου Μουσικής, ο κ. Μυλόπουλος, αφού υπενθύμισε πως πρόκειται για έναν οικονομικά υγιή οργανισμό, παρά την εξαιρετικά μειωμένη επιχορήγησή του τα τελευταία χρόνια. Διευκρίνισε, παράλληλα, πως «ένας πολιτιστικός οργανισμός δεν κρίνεται μόνο από την οικονομική του κατάσταση αλλά και από το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί».

Σημείωσε επίσης ότι «το Μέγαρο είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου με δημόσιο χρήμα κι έτσι ανήκει εξίσου και στον μεγαλοαστό και στον άνεργο».

«Στόχος της νέας διοίκησης είναι να καταστεί το Μέγαρο Μουσικής φάρος αντίστασης στην πνευματική ισοπέδωση της εποχής, ώστε να συμβάλει στην αφύπνιση των στοχαστικών ικανοτήτων του ανθρώπου. Να αυξήσουμε τη λαϊκότητα του Μεγάρου ανεβάζοντας παράλληλα το επίπεδο των εκδηλώσεών του...» κατέληξε ο κ. Μυλόπουλος.