Δεν πέρασαν ούτε 15 ημέρες από τότε που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είχε πει, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν έχει πεισθεί για τη χρησιμότητα του τελεφερίκ στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το θέμα... ξανάρχεται!

Ένα από τα 55 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, στις 16.00, είναι και η έγκριση "παραδοτέων Α΄ Σταδίου της παρεχόμενης υπηρεσίας που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία τελεφερίκ στην πόλη της Θεσσαλονίκης"! Μάλιστα, το τμήμα Αστικού Σχεδιασμού του δήμου Θεσσαλονίκης εισηγείται (η εισήγηση είχε προηγηθεί της τοποθέτησης του δημάρχου) να... εγκριθούν οι παραδοτέες μελέτες, για τις οποίες, πλέον, υπάρχει αμφισβήτηση!

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι, ακόμη:  

Σύνταξη έκθεσης Δ΄ Τριμήνου του έτους 2015 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης
Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Support to implementation of Hotspot and Relocation Scheme and to the strengthening of the Asylum Reception Capacity: Establishment of 20,000 reception places in support of the relocation scheme» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για τη συνέχιση της λειτουργίας του Φιλοξενείου Αιτούντων Άσυλο του Δήμου Θεσσαλονίκης
Δανεισμός έργων της συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Πρόταση για την πραγματοποίηση δράσης συλλογής φαρμάκων, σε συνεργασία με τα σχολεία και τις εκκλησίες
Έγκριση προγραμμάτων των πολιτιστικών διοργανώσεων «Κυριακές στο Άνετον», «Ανοιχτή Σκηνή», «Caravan Project», «In Edit», «Comic Con», «Anima Syros» και «Taratsa Film Festival»
Συμμετοχή του Τμήματος Τουρισμού στην 26η DETROP στο πλαίσιο του 6ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL
Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης
Προσωρινή τοποθέτηση φορητού μηχανικού κλειστού συστήματος κομποστοποίησης στο αγρόκτημα του ΑΠΘ στο πλαίσιο του έργου «SAFE WASTECYCLE»
Έγκριση τοποθέτησης έξι μικρών φορητών κήπων με παγκάκι («Green spots»), δωρεά της εταιρίας Παπαστράτος ΑΒΕΣ
Κατανομή επιχορηγήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών προς τις σχολικές επιτροπές του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις λειτουργικές ανάγκες (Α΄ δόση) και για την κάλυψη δαπανών εξόδων κίνησης των εθελοντών σχολικών τροχονόμων
Έγκριση απολογισμού του έτους 2015 του «Δημοτικού Κέντρου Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης»