Σε 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας προχωρούν από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου οι αγρότες που πρόσκεινται στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.


Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση εκπροσώπων από 62 μπλόκα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Κατερίνη και διήρκεσε έξι ώρες. 

Σήμερα οι αγρότες δεν θα προβούν σε κινητοποιήσεις, ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενο κώλυμα σε όσους θελήσουν να μετακινηθούν και να συμμετάσχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια που οργανώνονται σε διάφορα σημεία της χώρας. 

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, σφράγισαν εκ νέου επανέλαβαν το πάγιο αίτημα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, για άμεση ανάκληση των σχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, κάλεσαν τους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας να πάρουν ξεκάθαρη θέση «για μη ψήφιση και απόρριψη των μέτρων που προωθούνται».

Τέλος, ομόφωνα συμφώνησαν να συνεχίσουν απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια «για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων», ενώ συστάθηκε επιτροπή, που θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας, την Κυριακή, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί.