Το... Δημόσιο φιγουράρει σε δύο πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων, μαζί με τα υπόλοιπα θέματα. Εμάς, πάλι, μας... γοητεύει η Ρόδος!


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα βάλω τέλος στην ακυβερνησία»
“«Θα πω στο λαό όλη την αλήθεια» ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας μια νέα πολιτική διακυβέρνησης της χώρας που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και δεν θα βασίζεται στα συστηματικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ”, γράφει η εφημερίδα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ο Αλέξης στήνει κάλπες
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις υπουργών για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εφόσον οι δανειστές εμμείνουν στις σκληρές θέσεις τους για το Ασφαλιστικό και υπάρξει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μυρίζει μπαρούτι»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «έκρυθμη είναι η κατάσταση σε όλα τα μέτωπα, καθώς στις κινητοποιήσεις των αγροτών –και όχι μόνο-, που κλιμακώνονται, έρχονται να προστεθούν οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, αλλά και η ένταση από τις βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων».

ΕΘΝΟΣ: «Αποσπάσεις εξπρές στο Δημόσιο»
Η εφημερίδα σημειώνει: «σημαντικές ανατροπές και ανακατατάξεις προσανατολίζονται για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι έτοιμη να προωθήσει η κυβέρνηση. Οι υπάλληλοι θα μπορούν να μετατεθούν όπου υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες. Παρατείνεται η αξιολόγηση έως το τέλος του χρόνου, στη μισθολογική εξέλιξη θα προσμετράται ο χρόνος της διαθεσιμότητας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πρώην πράκτορας και νυν μοναχός για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια
«Υπάρχουν πρώην πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, που το "γύρισαν", άλλαξαν στάση ζωής και έγιναν μοναχοί του Χριστού; Ίσως ν' ακούγεται παράξενο κάτι τέτοιο, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν! Όπως είναι ένας μυστηριώδης πρώην πράκτορας και νυν μοναχός -θέλει να παραμείνει ανώνυμος- ο οποίος προειδοποιούσε από το 2014 για αυτά που έρχονται τώρα στην περιοχή μας», γράφει η εφημερίδα που δημοσιεύει το «μήνυμα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανατροπές στην έξοδο με πλασματικά έτη
“Η πρόταση της κυβέρνησης της Αριστεράς για το ασφαλιστικό είναι προφανές ότι δεν αποτελεί την ορθή οδό για την επίλυση του προβλήματος. Οχι επειδή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τον επιστημονικό κόσμο, τους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους και τους αγρότες. Αλλά γιατί είναι κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική. Με απλά λόγια, αυξάνει υπέρμετρα τις εισφορές, μεταθέτει το πρόβλημα για τα επόμενα τρία χρόνια και δημιουργεί ανταγωνισμό μεταξύ των γενεών των ασφαλισμένων, εις βάρος όλων όσοι θα βγαίνουν από εδώ και πέρα στη σύνταξη”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τα hotspots της διαπραγμάτευσης»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «κάτω από την πίεση και τις απειλές των εταίρων η κυβέρνηση σπεύδει να οργανώσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τα hotspots σε Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω, όπως και δύο κέντρα μετεγκατάστασης. Όλα αυτά ενώ ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών και οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 17 χρόνια... φαγούρας για τα στρατόπεδα
Όπως τονίζει η εφημερίδα, «αναξιοποίητες εδώ και 17 χρόνια παραμένουν οι εκτάσεις 2.500 στρεμμάτων των 13 ανενεργών στρατοπέδων της Θεσσαλονίκης, οι οποίες επρόκειτο να αποδοθούν στους οικείους δήμους για κοινωφελείς δράσεις και τη δημιουργία θυλάκων πρασίνου. Η παραχώρηση τους εξαγγέλθηκε το 1999 με απόφαση των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος, ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα καμία ανεξαιρέτως κυβέρνηση δεν προχώρησε ουσιαστικά τις διαδικασίες για την απόδοση των χώρων αυτών, που παραμένουν "νεκρές ζώνες"».

ΤΑ ΝΕΑ: «Νταούλια παντού….
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αντιμέτωπη με πολλά μέτωπα βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση: τα στελέχη της τρόικας καταφθάνουν για μια αναγνωριστική διαπραγμάτευση πέντε ημερών, η οποία δεν προβλέπεται να καταλήξει σε απτό αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι κινητοποιήσεις των επαγγελματικών κλάδων κλιμακώνονται αυτή την εβδομάδα, χωρίς να διαφαίνεται σημείο επαφής με τα κυβερνητικά σχέδια».

ESPRESSO: Τρεις σφαίρες στον κομμωτή των VIPs
Η εφημερίδα γράφει: «Νύχτα τρόμου για τον Π. Καλλίτση, από δύο ενόπλους έξω από το υπόγειο πάρκινγχ του σπιτιού του στον Λυκαβηττό! Ληστεία ή συμβόλαιο θανάτου πίσω από την επίθεση»;

KONTRA NEWS: «5.260 δημόσιοι υπάλληλοι στη μαύρη λίστα των φοροφυγάδων με καταθέσεις στην Ελβετία!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «πέντε χιλιάδες διακόσιοι εξήντα δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν στη μαύρη λίστα των φοροφυγάδων, μαζί με τους μεγαλόσχημους παράγοντες της διαπλοκής, μεσάζοντες, αεριτζήδες, μεγαλοδημοσιογράφους επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους, ακόμα και εργολάβους κηδειών!».

STAR PRESS: Ρωμαϊκά όργια στη Ρόδο

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «τα τετραήμερα σεξουαλικών οργίων, που θα γίνουν στο νησί των Ιπποτών, αρχής γινομένης από τον Ιούνιο και μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, υπόσχονται στους εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, οπαδούς του απελευθερωμένου σεξ και της ανταλλαγής συντρόφων ανά την υφήλιο, στιγμές ανεπανάληπτες με άκρα μυστικότητα. Οι τιμές είναι τσουχτερές για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν «καυτές» ερωτικές στιγμές, αφού καλούνται να πληρώσουν 1.000 ευρώ έκαστος ανά μέσο όρο».