Αμίλητος και συνοφρυωμένος αποχώρησε, χθες βράδυ, από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, σύμβουλος της "Πρωτοβουλίας", Ανδρέας Κουράκης...


Ο λόγος; Το όραμά του, η δημιουργία τελεφερίκ που θα συνδέει τη ΔΕΘ με το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, κρίηθηκε "ανώριμο" και αποσύρθηκε από τη συζήτηση της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου...

Η ώρα πλησίαζε 12 (μεσάνυχτα) όταν το θέμα εισήχθη προς συζήτηση. Νωρίτερα είχε κρατηθεί σχεδόν από όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, αλλά και από τον ίδιο τον κ. Κουράκη που ήθελε να εξιστορήσει πώς από την ιδέα φθάναμε, πια, στην υλοποίηση...

Ο Σ. Δημητριάδης, σύμβουλος της παράταξης "Εντάξει", της μείζονος αντιπολίτευσης, υποστήριξε πως υπάρχει θέμα με το πού θα στηθούν οι πυλώνες του τελεφερίκ, αφού η συγκεκριμένη έκταση έχει κριθεί αναδασωτέα και, σε αναδασωτέες εκτάσεις δεν χτίζεται το παραμικρό. Υπογράμμισε πως, στο σημείο όπου θα κατέληγε, δεν υπάρχει διαμορφωμένο πάρκινγκ, για να παρκάρουν τουριστικά λεωφορεία και πως η δημιουργία του... δημιουργεί επιπλέον υποχρεώσεις για διαμορφώσεις χώρων εντός δασικής έκτασης.

"Ανώριμο, όπως λένε και οι μηχανικοί", το χαρακτήρισε η επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοικτή Πόλη", Ρία Καλφακάκου. Υπογράμμισε και την αύξηση του κόστους κατασκευής, από τα 6 στα 10 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.

Ενεργοβόρο το χαρακτήρισε η επικεφαλής της παράταξης "Γειτονιές σε Δράση", Ελεάννα Ιωαννίδου.

Αμφιβολίες για το πόσους τουρίστες θα εξυπηρετεί, εξέφρασε ο Γιώργος Κωνσταντινίδης της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Φόβους ότι με την ολοκλήρωση του τελεφερίκ θα μεταφέρονταν κερδοσκοπικές δράσεις εντός του Σέιχ Σου (με καφέ και μπαρ) εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη", Γιώργος Ρακκάς.

Ο πρόεδρος του σώματος, Παν. Αβραμόπουλος, διάβασε επιστολή του Συλλόγου Φίλων του Σέιχ Σου, που... στόλιζε το τελεφερίκ και το χαρακτήριζε έργο αντιαναπτυξιακό, αντιπεριβαλλοντικό και έργο βιτρίνας που δε θα προσέφερε τίποτα στην πόλη!

Κι εκεί πήρε το λόγο ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Ενώ όλοι περίμεναν ότι θα υπερασπιστεί το όραμα του ανθρώπου με τον οποίο (και μαζί με τον Παν. Αβραμόπουλο) ίδρυσαν την "Πρωτοβουλία", τη διοικούσα παράταξη του δήμου, ο δήμαρχος επιχειρηματολόγησε... κατά του τελεφερίκ! Μίλησε -κι αυτός- για έργο "ανώριμο", που "δεν τον έχει πείσει για το τι θα προσφέρει στον τομέα του Τουρισμού" και πως δε βλέπει "με ποιον τρόπο θα βοηθήσει το κυκλοφοριακό"...

Βέβαια, ακόμη και στη δική του εισήγηση, νωρίτερα, ο κ. Κουράκης, αναπτύσσοντας το ιστορικό του έργου, παραδέχτηκε πως, με τον τρόπο που, τελικά, θα κατασκευαστεί (με δυο τσιμεντένιους πυλώνες και με μία, όλη κι όλη, καμπίνα επιβατών των... 10 θέσεων), δε θα εξυπηρετούσε και ιδιαίτερα. Επέμενε, όμως, στην κατασκευή τελεφερίκ τύπου "καρουζέλ", με πολλές καμπίνες και περισσότερους τσιμεντένιους πυλώνες.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το θέμα αποσύρθηκε... ώσπου να ωριμάσει.

Να σημειωθεί ότι τη δημιουργία τουριστικού τελεφερίκ είχε οραματιστεί και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος. Η ιδέα, όμως, τότε, είχε απορριφθεί από ειδικούς που επέμεναν ότι στη μεγαλύτερη πορεία τους, οι τουρίστες που θα βρίσκονταν στην καμπίνα, θα έβλεπαν... ταράτσες πολυκατοικιών και κεραίες τηλεόρασης (σ.σ. τότε... δεν υπήρχε η δορυφορική), θέαμα που μόνον ελκυστικό δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί).