Παρενέργειες στο εσωτερικό της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησης της επένδυσης της Eldorado Gold στις Σκουριές.


Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, δηλώνει από τη μία ότι αντιτίθεται "με την ολιγωρία της κυβέρνησης να αποτρέψει την αναγκαστική έκδοση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού από την Πολεοδομία" και από την άλλη, στην ίδια ανακοίνωση, εκφράζεται η πεποίθηση ότι "υπάρχει πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την οριστική διακοπή της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β. Α. Χαλκιδική , όπως δεσμεύτηκε με τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός και αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση"!

Με την ανακοίνωση γίνεται λόγος για "κλίμα ανθρωποφαγίας στις τάξεις του κινήματος κατά της εξόρυξης" και στηρίζεται η βουλευτής κ. Ιγγλέση κι ο δήμαρχος Αριστοτέλη, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τους αντιδρούντες να θεωρούν ότι τόσο η βουλευτής Χαλκιδικής, όσο και ο τοπικός άρχοντας "μπορούσαν να κάνουν πράγματα και δεν τα έκαναν"...