Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα, που εισήγαγε, εξήγαγε, εμπορευόταν και διακινούσε εκατομμύρια λαθραία πακέτα τσιγάρα. Οι δράστες έφερναν... καραβιές λαθραία πακέτα, από συνεργάτες τους σε τρίτες χώρες,
ενώ η μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στη Βουλγαρία πραγματοποιούνταν με φορτηγά της οργάνωσης.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, χθες (31-01-2016), συνελήφθησαν 21 μέλη της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη και οκτώ στην Αθήνα. Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται και τα δύο ηγετικά μέλη της οργάνωσης. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη 51 εμπλεκομένων στην υπόθεση. Η δράση τους εντοπίζεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, σε Νομούς της Βόρειας Ελλάδας και στη Βουλγαρία.



Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 26 σπίτια, 14 αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των λαθραίων τσιγάρων και σε έξι φορτηγά της οργάνωσης, βρέθηκαν συνολικά 15.503.468 λαθραία τσιγάρα, 57.015 ευρώ  -εισπράξεις από το λαθρεμπόριο- έξι φορτηγά και δέκα Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά του λαθραίου εμπορεύματος και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Από τις αρχές του 2015, η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε, εξήγαγε, εμπορεύτηκε και διακίνησε τουλάχιστον 110.280.000 λαθραία τσιγάρα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί – φόροι που απώλεσε το Ελληνικό Δημόσιο από την προαναφερόμενη παράνομη δραστηριότητα, εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 19.000.000 ευρώ! Τα τσιγάρα τα έφερνε με καράβια, από το εξωτερικό και τα διακινούσε με νταλίκες!

Οι συλληφθέντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.