Τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Μωχάμετ Αμπουασάμπε, προκειμένου να εκφράσει
«τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη όλου του Παλαιστινιακού Λαού για την πρωτοβουλία συμπαράστασης και αναγνώρισης του μακρόχρονου αγώνα του για ελευθερία και ανεξαρτησία» εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων.

«Η ομόφωνη απόφαση όλων των κομμάτων της Βουλής υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού είναι η έμπρακτη έκφραση στις πάγιες θέσεις πίστης και αφοσίωσης του Ελληνικού Λαού στα ανθρώπινα ιδανικά, στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντανακλά τα παραδοσιακά και βαθιά αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης όλου του Ελληνικού Λαού» τόνισαν οι εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Παροικίας αναφερόμενοι στην ομόφωνη απόφαση αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης, από την Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής στις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Σε κείμενο το οποίο παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής εξέφρασαν, επίσης, την πεποίθησή τους ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία από θέση αρχής τάσσεται στο πλευρό των δίκαιων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού Λαού, θα λάβει υπ’ όψιν της την ομόφωνη απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα προβεί γρήγορα σε επίσημη αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, συντελώντας έτσι στο μεγάλο βήμα για την ειρήνευση και τη σταθερότητα της περιοχής».