Επιτέλους νίκη για τον Δικέφαλο και μάλιστα σε παιχνίδι που οι τρεις βαθμοί μετρούν για... έξι: Ο Αστέρας είναι ένας από τους αντιπάλους για την είσοδο στα πλέι οφ.

Δίκαιη απόλυτα η νίκη του ΠΑΟΚ, καθώς ξεκίνησε δυνατά και γρήγορα το παιχνίδι θέλοντας να πάρει το πάνω χέρι και τα κατάφερε. Ο δικέφαλος άρχισε τις επισκέψεις στα καρέ του Αστέρα από νωρίς και προηγήθηκε στο 17' με ωραία προσπάθεια των παικτών του από δεξιά.

Και σ' αυτό το παιχνίδι ο Δικέφαλος προτίμησε τις πτέρυγες. Εξάλλου, δεν υπάρχει ο κλασσικός φορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και είναι φυσικό να ψάχνει ευκαιρίες με σέντρες και μακρινά σουτ.

Χωρίς κλασσικό φορ έπαιξε και ο Αστέρας, αλλά οι φιλοξενούμενοι στο α μέρος δεν έδειξαν και πολλά... ¨Εκαναν κάποιες ευκαιρίες όταν ο ΠΑΟΚ παραχώρησε γήπεδο, μετά το 1-0, αλλά κι αυτές με μακρινά σουτ και στημένες φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ παραχώρησε γήπεδο αλλά και πάλι δεν κινδύνεψε, αφού οι φιλοξενούμενοι περιορίζονταν σε κάποια μακρινά σουτ και μακρινές σέντρες. Αντίθετα, σε μία αντεπίθεση πέτυχε και δεύτερο γκολ σε μια φάση που... κοιμήθηκε ο Παντελιάδης και κάλυψε τον αμαρκάριστο μέσα στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα Μακ.

Ήταν μια νίκη που την είχε ανάγκη ο ΠΑΟΚ, καθώς έρχεται δύσκολο παιχνίδι για το κύπελλο, αλλά κι επειδή ομάδες που βρίσκονται κάτω από την 6η θέση έχουν αρχίσει να τρέφουν ελπίδες για πλέι οφ.

Να σημειώσουμε την πολύ καλή εμφάνιση του Αντώνη ως το 60', για τον ΠΑΟΚ, αλλά και τη σταθερότητα των Βίτορ, Χατζηισαΐα, Μυστακίδη. Αν και έπαιξαν ως αλλαγές, οι Κάτσε - Τζιώλης, έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα του Τούντορ.

Για τον Αστέρα καλύτερος παίκτης ήταν ο Δημούτσος, που έτρεξε πολύ, αλλά και ο  Μπαντής, που είχε πολύ καλές αποκρούσεις ως το γκολ του Πέλκα. Προδόθηκε δύο φορές από την άμυνά του (στο πρώτο γκολ η μπάλα κοντράρει σε πόδι αμυνόμενου και... έρχεται στο πιάτο του Πέλκα, ο οποίος γυρνά όμορφα για να ΄ρθει πρόσωπο με την εστία).

Pre Game

Ντέρμπι με τα όλα του στην Τούμπα, μεταξύ ΠΑΟΚ και Αστέρα. Και οι δύο θέλουν την νίκη, για να μείνουν κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων, ειδικά καθώς οι... από κάτω ανεβαίνουν επικίνδυνα.


Στα 23 παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες οι νίκες είναι με τους σημερινούς φιλοξενούμενους: Έχουν 10 έναντι 7. Τα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Φέτος, στον πρώτο γύρο, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε, αλλά όλοι θυμούνται τι έγινε...

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 17' Πέλκας /  -
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές:  Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Ευθύμιος Κουρέντας, Θεόδωρος Νταλούκας, 4ος Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης.
Κίτρινες: 36' Χατζηισαΐας, 37 Κίτσιου, 39' Λέοβατς, 50' Αντώνης / 21΄Παντελιάδης, 39' Λούι, 41' Δημούτσος
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Τούντορ):  Βελλίδης, Τζαβέλλας, Χατζηισαϊας, Βίτορ, Κίτσιου(62' Κάτσε), Μυστακίδης, Μακ, Αντώνης(72' Τζιώλης),Τσίμιροτ, Πέλκας,Λέοβατς(81' Κοροβέσης).
Στον πάγκο οι: Μελίσσας, Τζιώλης, Μαλεζάς, Κάτσε, Κοροβέσης, Σάμπο, Κάκκο.
Αστέρας (Τερεζόπουλος): Μπαντής, Παντελιάδης, Αλόκο, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι(80' Φούντας), Χαμντανί, Ντούντου(46' Μουκάμ), Δημούτσος, Μάσα(62΄Ιωαννίδης), Μπερτόλιο.
Στον πάγκο οι: Θεοδωρόπουλος, Ιωαννίδης, Μουκάμ, Φούντας, Φερνάντες, Γιαννούλης, Τσάβες.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό:
Ξαφνικό πρόβλημα με τη σύνδεσή μας, το ματς είναι στο 2-0, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Επανερχόμαστε Τελικά δεν προλάβαμε, λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-0.