Το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και το θέμα του χρέους φιγουράρουν -και πάλι- στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: "Παιδεραστές" πολιτικοί στο σκληρό δίσκο του Σφακιανάκη
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "ο κ. Σφακιανάκης έχει στην κατοχή ίου πολλά στοιχεία που μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εναντίον πρώην και νυν βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου".

ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Απόφαση - βόμβα ακυρώνει μνημονιακές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις"
Όπως γράφει η εφημερίδα "η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημοσίευσε απόφαση «βόμβα» που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν από 1/8/12 (με τον ν. 4093/12) στους μισθούς των εν ενεργεία και στις συντάξεις των συνταξιούχων ιατρών του ΕΣΥ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Καναλάρχες και κομματάρχες στο βούρκο της διαπλοκής
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "πάντοτε τα κανάλια της "ελεύθερης" τηλεόρασης, με τους νταβατζήδες ιδιοκτήτες τους, αναλάμβαναν εργολαβικά την ανασύνταξη του σάπιου πολιτικού κατεστημένου. Βουτηγμένοι σε ένα βούρκο διαπλοκής μαζί με τα πολιτικά πρόσωπα και τα κόμματά τους, προς εξυπηρέτηση από κοινού των συμφερόντων τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Μνημόνιο, προσφυγικό, γκάλοπ, ο τριπλός εφιάλτης του Τσίπρα."
Όπως γράφει η εφημερίδα "η κυβέρνηση, δημοσίως, επιμένει ότι δεν θα υποχωρήσει από την προστασία των κύριων συντάξεων, παρ’ όλα αυτά στις Βρυξέλλες αισιοδοξούν ότι η συμφωνία είναι κοντά και δεν έχουν κατά νου κάποιο συμβιβασμό διαφορετικού περιεχομένου από εκείνον που περιέγραψε ο Π. Τόμσεν..."

Η ΑΥΓΗ: "Μπροστά στη λύση"
"Βούληση για επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το καθολικό Πάσχα δείχνουν οι επαφές που είχε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός με κορυφαίους παράγοντες", υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Βγείτε στη σύνταξη πριν από τα 60 χρόνια σας"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ευκαιρίες πρόωρης συνταξιοδότησης έχουν οι γεννηθέντες προ του 1960, υπό την προϋπόθεση ότι την περίοδο 2010-2012 είχαν συγκεντρώσει ορισμένο αριθμό ενσήμων".

Η ΕΠΟΧΗ: "Ανοιχτά σύνορα μέχρι νεωτέρας...και ο πόλεμος προ των πυλών"
Όπως γράφει η εφημερίδα "Σύνορα ανοιχτά μέχρι τις 6 Μαρτίου αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής αργά το βράδυ της Παρασκευής. Ειδική σύσκεψη υπό την ολλανδική προεδρία και με τη συμμετοχή Γερμανίας, Αυστρίας, Σλοβενίας, Κροατίας και Ελλάδας αποφάσισε την τήρηση ασφαλούς βαλκανικού διαδρόμου, καθώς αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι προσφυγικές ροές, μέχρι λήξης της προθεσμίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Και η Άγκελα Μέρκελ συζητούσε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, το περασμένο καλοκαίρι "στο δείπνο στο Παρίσι, παρουσία των δύο πιο στενών συμβούλων του κάθε ηγέτη σε ευρωπαϊκά και οικονομικά θέματα, η κ. Μέρκελ έριξε στο τραπέζι μια πρόταση που πάγωσε την ατμόσφαιρα. Ηταν αυτή που θα παρουσιαζόταν με ανατριχιαστική ωμότητα πέντε ημέρες αργότερα, στο Eurogroup της 11ης Ιουλίου, περί της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη".


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σύρραξη στο Αιγαίο"
H εφημερίδα κάνει λόγο για "πολύ σοβαρό επεισόδιο νοτίως της Καρπάθου  •Η Αγκυρα έπεσε στην παγίδα (του ΝΑΤΟ) που η ίδια έστησε με μαεστρία •Οταν η τουρκική κορβέτα παρενόχλήσε ερευνητικό σκάφος στα διεθνή ύδατα επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας! Οι ελιγμοί Κοτζιά και η παρέμβαση της Γερμανίας και της Ατλαντικής Συμμαχίας".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS: "Λίσταρχος ο Παπασταύρου
Όπως γράφει η εφημερίδα, "το γεγονός είναι πως το δεξί χέρι του Ανιώνη Σαμαρά μετά την Λίστα Λαγκάρντ, όπου φαινότανε να έχει χρήματα στην HSBC τα οποία δεν ήταν δηλωμένα, τώρα ανακαλύφθηκε να υπάρχει λογαριασμός και σε άλλη ελβετική τράπεζα, αφού το όνομά του είναι στη γερμανική λίστα, αυτή που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι εξηγείται γιατί έσπευσε να πληρώσει και το πρόστιμο των 3,5 εκ. ευρώ, για την Λίστα Λαγκάρντ. Γιατί ήξερε πως έρχεται και δεύτερη λυπητερή".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ασφυξία στις εντατικές λόγω γρίπης
Όπως τονίζει η εφημερίδα "ασφυκτιούν καθημερινά οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας από ασθενείς που νοσηλεύονται με βαριές επιπλοκές της εποχικής γρίπης. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία ΜΕΘ χωρίς τουλάχιστον έναν νοσηλευόμενο ασθενή με γρίπη. Παράλληλα το αδιαχώρητο επικρατεί και στις εφημερίες των νοσοκομείων".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "2.000 πρόσφυγες μπαίνουν, 200 βγαίνουν κάθε μέρα!"
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "παρά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Άγκυρα έναντι της Ε.Ε., το προσφυνικό-μεταναστευτικό ρεύμα από τα μικρασιατικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου συνεχίζεται σε γενικές γραμμές αμείωτο".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"Να δοθεί εργατική-αντιλαϊκή απάντηση"
H εφημερίδα τονίζει ότι "Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ φέρνουν στο προσκήνιο νέο μείγμα φοροεπιδρομής, περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα στην πρώτη γραμμή βρίσκεται το Ασφαλιστικό".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Ο φαύλος κύκλος της ανοησίας
"Ανεπίδεκτη μαθήσεως αποδεικνύεται η κυβέρνηση, καθώς το Μαξίμου και οι υπουργοί, συνειδητοποιώντας το λάθος και τις δυσκολίες υλοποίησης των υποχρεώσεων της χώρας, ποντάρουν για μία ακόμη φορά στον «μύθο» των διαφωνιών μεταξύ των δανειστών, ελπίζοντας ότι οι δήθεν διαφωνίες αυτές θα... οδηγήσουν σε λιγότερο επώδυνες λύσεις", τονίζει η εφημερίδα. 


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Η Ελλάδα σε ναρκοπέδιο"
H εφημερίδα υπογραμμίζει το εξής: "Σε σημείο καμπής βρίσκει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που τη στηρίζει, επιστρέφοντας από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών".


ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Τραβάνε το χαλί στον Τσίπρα"

TO ΧΩΝΙ: Η Ελλάδα νίκησε την απανθρωπιά του Βίσεγκραντ
"«Ξαναχτύπησε» το µπλοκ των «αντιφρονούντων» εντός της Ε.Ε., των τεσσάρων χωρών που αποτελούν τη διαβόητη οµάδα Βίσεγκραντ (V4), µετά και τη νέα συνεδρίαση που πραγµατοποίησαν την περασµένη ∆ευτέρα, στην Πράγα. Επανέφεραν το ζήτηµα της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. από την Ελλάδα, προτείνοντας -εµµέσως πλην σαφώς- το σφράγισµα των συνόρων των Σκοπίων και της Βουλγαρίας µε την Ελλάδα, ως εναλλακτική λύση, για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών", γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βυθούλκας: Η ομοιοπαθητική και η νέα διάσταση στην Ιατρική
Η εφημερίδα μιλά για τον "άνθρωπο που κατέστησε την Ελλάδα κέντρο της παγκόσμιας ομοιπαθητικής" και λέει ότι "από τις «δεκαετίες της αμφισβήτησης» (1960-80), εμφανίζονται οι πρώτες φωνές που θέτουν σε αμφιβολία την ίδια τη «στρατηγική» της κλασικής ιατρικής - να καταστέλλει συμπτώματα και όχι να θεραπεύει αίτια, ενώ επισημαίνουν τις σοβαρές παρενέργειες θεραπευτικών μεθόδων και ιδίως χημικών φαρμάκων που μαζικά εισάγονται στην ιατρική πρακτική μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο". 

REAL NEWS: "Πυρά Τσακαλώτου για τον ρόλο του ΔΝΤ"
H εφημερίδα φιλοξενεί αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών. "Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα" επισημαίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μεταξύ άλλων μιλά για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τις κύριες συντάξεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή, το χρέος και τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης.