Έφθασε, αισίως, το πεντάμηνο, η οφειλή της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε., που εκδίδει, στη Θεσσαλονίκη, τις εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", προς τους εργαζόμενους!


Και να φανταστεί κανείς ότι η επιχείρηση έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 10 εκ. ευρώ από το κράτος, επί υπουργίας Νότη Μηταράκη, έχει διευκολυνθεί από την ΕΣΗΕΜ-Θ με τήρηση σιγής ασυρμάτου για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, αλλά και από τους ίδιους τους εργαζόμενους με την ανοχή τους στην είσπραξη των δεδουλευμένων στην ώρα τους. Όλοι πίστεψαν τις, κατά καιρούς, υποσχέσεις πως "όλα θα διορθωθούν όταν..."

Στην αρχή ήταν τα χρέη προς τρίτους. Διευθετήθηκαν. Οι πληρωμές καθυστερούσαν. Μετά ήταν τα χρέη προς το δημόσιο. Διευθετήθηκαν. Οι πληρωμές καθυστερούσαν. Έπειτα τα χρέη προς πρώην εργαζόμενους. Διευθετήθηκαν. Οι πληρωμές πάλι καθυστερούν.

Τώρα βρέθηκε η ανάγκη στήριξης της εκτυπωτικής μονάδας της εταιρίας (του Φίλιππου που ανήκε στον "ανταγωνιστή" και τώρα, ανήκει στην ΜΕΕ Α.Ε.). Η εκπρόσωπος της εργοδοσίας, Βίκυ Σουλοπούλου, πήγε στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ και "ανέλυσε την κατάσταση". Μόνον που η κατάσταση είναι η ίδια από το 2005 και μετά... 

Τώρα, η ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει "ικοσιτετράωρη απεργία από τις 09.00 της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου έως τις 09.00 της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2016, και καλεί την εργοδοσία:

  • Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους.
  • Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου".

Το αποτέλεσμα, δυστυχώς, είναι γνωστό...