Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αναμένονται σήμερα Κυριακή, σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί και βαθμιαία στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 Μποφόρ και στο Ιόνιο τα 8, τοπικά και 9 Μποφόρ. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα τοπικά στα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία πνέει από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και τη νύχτα τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί έως 7 Μποφόρ, στο Ιόνιο 8 Μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία πνέει από τις 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 Μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαίες έως 6 Μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με άνεμους νοτιοανατολικούς 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα φτάσουν και τα 6. Η θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Για αύριο Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τοπικές καταιγίδες το βράδυ στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Ο άνεμοι προβλέπονται νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα πελάγη  Μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.