Σίγουρα οι νεότερες γενιές ενδέχεται να μην τις έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ. Για περισσότερο από 20 χρόνια όμως η κασέτα ήταν σε κάθε σπίτι. Σε συνδυασμό με το walkman της SONY, οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν.
Το 1990 πουλήθηκαν 442 εκατομμύρια κασέτες. Το εντυπωσιακό αυτό νούμερο, άρχισε να παίρνει την κατιούσα με την εμφάνιση του cd και την γέννηση του mp3.

Η SONY, αποφάσισε να ξαναφέρει στο την αγαπημένη σε όλους κασέτα, προσαρμοσμένη όμως στα δεδομένα της εποχής. Τι σημαίνει αυτό; Μια κασέτα θα χωράει 185 terabytes δεδομένων! Η εταιρία παρουσίασε το καινούργιο της πρότζεκτ στο «Magnetics Conference», στην Δρέσδη. Η σύγχρονη κασέτα, θα χωράει 74 φορές μεγαλύτερο όγκο δεδομένων από την κλασική. Η ανανεωμένη τεχνολογία βασίζεται σε μικρές αλλαγές, στις συνθήκες επιμετάλλωσης και στην ανάπτυξη ενός μαλακού μαγνητικού υποστρώματος της ταινίας.

Γεννιέται εύλογα το ερώτημα πού θα παίζει η συγκεκριμένη κασέτα. Μάλλον η SONY, θα δώσει την απάντηση με την κυκλοφορία του προϊόντος. Το αγοραστικό κοινό, δείχνει την προτίμηση του σε παλιές τάσεις και προϊόντα, συνήθειες που ήταν πιο αξιόπιστες ή τουλάχιστον δημιουργούσαν αυτή την αίσθηση. Μένει να δούμε την προσαρμογή στα νέα δεδομένα της εποχής.


Πηγή: consequence of sound