Το φορολογικό, το προσφυγικό, αλλά, κυρίως, ο θάνατος, σε τροχαίο του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, είναι τα θέματα που επιλέγουν, σήμερα, για τα πρωτοσέλιδά τους, οι εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βόμβα από τη μάνα του Παντελίδη
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει έτσι την απόφαση της μητέρας του τραγουδιστή που χάθηκε σε τροχαίο να βάλει εμπειρογνώμονα στην υπόθεση.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Συναγερμός στα νησιά
Στο προσφυγικό αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: «Η Ατλαντική Συμμαχία, πλέον, έχει τον ρόλο απλού «θεατή» στο Αιγαίο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σταματήσει τις βάρκες που εισβάλλον στα ελληνικά χωρικά ύδατα γεμάτες μετανάστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Καστελόριζο -που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Τουρκία- οι διακινητές βρήκαν άλλο «πέρασμα» στο νησί με αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες να φιλοξενείται τριπλάσιος αριθμός μεταναστών /προσφύγων, γεγονός που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους ντόπιους».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Προθεσμία τρόμου
Η εφημερίδα επισημαίνει αναφορικά με όσα έγιναν χθες στη σύνοδο για το προσφυγικό: «•Σύνοδος Κορυφής! Παράταση δεκαπέντε ημερών για το αν θα κλείσουν (ή όχι) τα σύνορα •Τα κλειδιά της Ευρώπης στο ΝΑΤΟ! Υπό τις διαταγές τους και η Frontex •Ενώ οι πρόσφυγες, μόλις «άνοιξε» ο καιρός, συρρέουν πάλι κατά κύματα».

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: "Τριπλός κλοιός απειλεί τη χώρα"
ΕΘΝΟΣ: "Οι ανατροπές στην εισφορά αλληλεγγύης"
«Ριζικές αλλαγές στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης με κέρδη, ζημιές αλλά και ουδέτερο αποτέλεσμα για τους φορολογούμενους ανάλογα το ύψος του εισοδήματός τους προβλέπει η κυβερνητική παράταση προς τους δανειστές. Με τον νέο τρόπο υπολογισμού της εισφοράς προκύπτουν ελαφρύνσεις για εισοδήματα από 20.000 έως 35.000 ευρώ και τα πολύ υψηλά εισοδήματα, επιβαρύνσεις στους φορολογούμενους με εισοδήματα από 35.000 ευρώ έως και 50.000 ευρώ, αλλά και καμιά μεταβολή για την πλειονότητα των φορολογουμένων που δηλώνουν εισοδήματα έως 20.000 ευρώ», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κούρεμα όλων των καταθέσεων
Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του οικονομολόγου Σπύρου Λαβδιώτη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φορο-παγίδες για ιδιοκτήτες ακινήτων"
Τα μυστικά και τις παγίδες που κρύβουν οι φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», με ένα νέο φορολογικό οδηγό που προσφέρει στους αναγνώστες του. Στον νέο οδηγό παρατίθενται αναλυτικές οδηγίες προς τους συγκεκριμένους φορολογούμενους προκειμένου να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σωστά πρώτα το έντυπο Ε2 και κατόπιν το βασικό έντυπο Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης. Ειδικότερα, παρουσιάζονται όλες οι ισχύουσες διατάξεις για τον προσδιορισμό και τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ακίνητα, δίδονται αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του Ε2, και παρατίθενται με πίνακες και παραδείγματα οι επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ακίνητα.

ΕΣΤΙΑ: "Πρώτη συμπαράταξις Τσίπρα-Μητσοτάκη"
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Παρά την αύξηση της πολιτικής εντάσεως μεταξύ Σύριζα και Νέας Δημοκρατίας, μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στο κόμμα της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, η πρώτη παράλληλη παρουσία του Πρωθυπουργού με τον επί κεφαλής της ΝΔ υπήρξε πολύ επιτυχής και αρμονική για τις εθνικές προτεραιότητες».

Η ΑΠΟΨΗ: Hot Spot όλη η χώρα
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Ανοιχτά σύνορα (για την ώρα) και βλέπουμε...«Δεν είναι φυσικά λύση να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών και στρατόπεδο συγκέντρωσης 400 χιλιάδων προσφύγων». Η δήλωση αυτή δεν ανήκει σε κάποιον πολιτικό εκπρόσωπο της Δεξιάς στη χώρα, αλλά στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου, και είναι ενδεικτική των... μηνυμάτων που στέλνουν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα».

Η ΑΥΓΗ: "Τώρα ή ποτέ"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «τη στήριξή τους προς την Ελλάδα για να υλοποιηθεί ομαλά η εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος, με πρώτο βήμα την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, και η χώρα μας να αφήσει οριστικά πίσω την οικονομική κρίση εξέφρασαν στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα η Άν. Μέρκελ και ο Φρ. Ολάντ. Δεσμεύτηκαν δε να αναλάβουν από κοινού σχετικές πρωτοβουλίες προς την πλευρά των δανειστών».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Πως η κυβέρνηση Σαμαρά κάλυψε φοροφυγάδες"
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με πλήρη κάλυψη και έγκριση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσφέρθηκαν να δώσουν στην κυβέρνηση Σαμαρά σημαντικά στοιχεία για τον εντοπισμό φοροφυγάδων-μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, η ελληνική πλευρά αρνήθηκε όμως να τα παραλάβει».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "11.000 πρόσφυγες σε τρεις ημέρες"
«Τις ημέρες που πραγματοποιείται η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής (και) για το προσφυγικό, οι Τούρκοι διακινητές (προφανώς με την κάλυψη των τουρκικών αρχών) άνοιξαν τις «πύλες», με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να κατευθυνθούν προς τα ελληνικά νησιά. Ενώ στις 14 και 15 Φεβρουαρίου είχαν περάσει στις ελληνικές ακτές 51 και 181 άτομα αντίστοιχα, ακολούθησε ένα εκρηκτικό τριήμερο: 16 Φεβρουαρίου 1.783, 17 Φεβρουαρίου 4.611 και 18 Φεβρουαρίου 4.824! Συνολικά, 11.218 σε τρεις μέρες. Ανάλογα υψηλή ήταν η τάση και χθες», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Μπλόκο κόντρα στους έλληνες αγρότες
Η εφημερίδα γράφει για την κατάσταση στον Προμαχώνα Σερρών και τονίζει: «Σε κρίση οι σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα. Τη Δευτέρα το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους αγρότες. Μία από τις παράπλευρες απώλειες των αγροτικών κινητοποιήσεων και του κλεισίματος των συνόρων στον Προμαχώνα είναι η κρίση που προκλήθηκε στις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις». 

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: "Μπόνους 30 εδρών στον...δεύτερο"
Η εφημερίδα υποστηρίζει: «Το παιχνίδι με τον διαχωρισμό των εδρών από την κατηγορία του μπόνους, σε 20 για το πρώτο κόμμα και σε 30 υπέρ της ενίσχυσης συνασπισμών κομμάτων, ενδέχεται να επιφέρει το εξής παράδοξο αποτέλεσμα: Το πρώτο κόμμα στις εκλογές να είναι πιο αδύναμο κοινοβουλευτικά, αδυνατώντας να σχηματίσει κυβέρνηση, από το δεύτερο, το οποίο, αν έχει συνάψει μια τυπική συμμαχία με έναν άλλο πολιτικό σχηματισμό, να μοιράζεται αναλογικά τις υπόλοιπες 30 έδρες που θα προβλέπει η νέα νομοθεσία».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Αύξηση σοκ 42,8%-185,7%
Η εφημερίδα τονίζει: «Σημαντικές διαφοροποιήσεις φέρνει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή των φόρων το 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την αύξηση των δόσεων πληρωμής της Εφορίας, σε πέντε-έξι μηνιαίες, ώστε να μη συμπίπτουν με τον ΕΝΦΙΑ, ενώ ακολουθεί το περιουσιολόγιο με πολλές αλλαγές. Δηλαδή, δεν θα πληρώνουμε κάθε δύο μήνες τον φόρο, αλλά κάθε μήνα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φθηνός αντιπερισπασμός για να κρύψουν την αντιλαϊκή επίθεση
«Συζητιέται από χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται και το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης. Περιλαμβάνει μέτρα για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας - κι αυτά με όρους και προϋποθέσεις - ενώ άλλες διατάξεις ανοίγουν το δρόμο για μεγαλύτερες αντιλαϊκές ανατροπές. Τον αντιπερισπασμό που επιχειρεί η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, ανέδειξαν στις ομιλίες τους οι βουλευτές του ΚΚΕ», τονίζει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Αλλάζει σύμβαση το Ελληνικό"
ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: "Φορο-πυρετός 39,9. Ποιοί και πόσο θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά"
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Ασπίδα» στα εγκεφαλικά με τον τρόπο ζωής μας
Η εφημερίδα συμβουλεύει: «Ένας καλός βραδινός ύπνος και άσκηση αρκετές φορές την εβδομάδα, είναι τα κλειδιά για να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με έρευνα. Οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι ο ύπνος για επτά έως οκτώ ώρες τη νύχτα και η άσκηση 30 με 60 λεπτά, τρεις με έξι φορές την εβδομάδα, δίνει τα μέγιστα οφέλη για την πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου. Όμως, ο ύπνος για μεγαλύτερο ή μικρότερο χρονικό διάστημα αυξάνει τον κίνδυνο! Οι ερευνητές από το New York University School of Medicine παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο Διεθνές Συνέδριο Stroke του Αμερικάνικου Stroke Association στο Λος Άντζελες».

ESPRESSO: Φινάλε
Στην κηδεία του Παντελή Παντελίδη αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: «Μέσα από λεπτομερείς έρευνες αλλά και ειδικές εξετάσεις που διενεργούν τεχνικοί της Mercedes, αξιωματικοί της Τροχαίας και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, γίνεται προσπάθεια να συμπληρωθεί το παζλ των συνθηκών που προκάλεσαν το τραγικό τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης».

FREDDO: Της έσωσε τη ζωή
Η εφημερίδα αναφέρεται στο δυστύχημα με τον τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη και υποστηρίζει ότι η κοπέλα του, κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος «ένιωσε τον άνθρωπο της να πέφτει επάνω της και να την τυλίγει στην αγκαλιά του. Ήταν κάτι που από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ημέρα που γράφτηκε η τραγωδία στη γέφυρα εξόδου στο ύψος του πρώην ανατολικού αεροδρομίου με κατεύθυνση τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, είχαν καταλάβει τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ αλλά και γιατροί στον «Ευαγγελισμό» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο».

KARFITSA: Δρόμοι χωρίς λουκέτα
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Η οδός Γρηγορίου Λαμπράκη, από την αρχή μέχρι το τέλος της, δεν έχει ούτε ένα κλειστό κατάστημα! Οι επιγραφές «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» και «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» δεν εμφανίζονται σε κανένα ακίνητο, ενώ κουβέντες όπως «έκλεισε και αυτό το μαγαζί» και «αυξάνονται τα... λουκέτα», μοιάζει να εκλείπουν από τη συγκεκριμένη γειτονιά της Τούμπας».

ΚΟΝΤΡΑ NEWS: "Απόσυρε Αλέξη το ασφαλιστικό"
Μας συγκινεί η εφημερίδα, γράφοντας: «Τις αμαρτίες του παλιού και διεφθαρμένου συστήματος που χρεοκόπησε την Ελλάδα πληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να πάρει σκληρά μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και του αγροτικού, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να κουρευτεί - απομειωθεί το δημόσιο χρέος».

PRESS TIME: Θα κοπούν 20% οι κύριες συντάξεις;
«Το πιο εφιαλτικό σενάριο, -θα μπορούσε κανείς πια να το αποκαλέσει και «ανθρωποκτόνο»-, περιμένει τελικά όλους τους συνταξιούχους, χωρίς να εξαιρούνται και οι σημερινοί, καθώς πέρα από όλα όσα επίφοβα συζητήθηκαν και έχουν συμφωνηθεί, οι δανειστές δείχνουν άκαμπτοι στο πιο επίμαχο σημείο; να μπει «μαχαίρι» και στις κύριες συντάξεις», γράφει η εφημερίδα. 

SPIRTO: Οι κρετίνοι σκότωσαν τον Παντελίδη
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ο Παντελίδης δεν μπορούσε εύκολα να διαχειριστεί τα κακεντρεχή σχόλια και τα ατελείωτα δημοσιεύματα για κάθε τι που έλεγε, έκανε ή δεν έκανε».

STAR PRESS: Έφαγαν το παιδί μας
Στο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: "Ξαφνικός θάνατος για τα ειδικά μισθολόγια!
Η ΑΞΙΑ: "Η... θυσία του Κατρούγκαλου"
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρόταση 4 σημείων στους αγρότες"
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Όλο το σχέδιο για τα "κόκκινα" δάνεια"

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: "Ολο το σχέδιο για τον "νέο ΕΝΦΙΑ"