Ένα σύστημα καθαρισμού και αποκατάστασης επιφανειών από γκράφιτι, δωρεά του τραπεζικού ομίλου της Alpha Bank, παρέλαβε σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης,
από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας, Δημήτρη Μαντζούνη.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μαντζούνη για τη γενναιόδωρη, όπως την χαρακτήρισε, ενέργεια του ομίλου, η οποία θα αξιοποιηθεί άμεσα από τον τομέα της καθαριότητας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank από την πλευρά του μιλώντας για αντίστοιχη δράση του ομίλου στην Αθήνα διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν καθαριστεί 23 αγάλματα και μνημεία, υπογραμμίζοντας ότι πρόθεση της τράπεζας είναι να βοηθήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης στην έγκαιρη απομάκρυνση των γκράφιτι, που όταν συσσωρεύονται δημιουργούν πολύ αρνητική εικόνα στις πόλεις.

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ την τράπεζα εκπροσώπησαν ακόμη ο Περιφερειακός Διευθυντής, Δημήτριος Χαριζάνης και η Υποδιευθύντρια Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων, Ελένη Στεργίου.