Σε πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προχωρούν την Τρίτη τα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Έτσι, τις ώρες αυτές θα παραμείνουν ακινητοποιημένα λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, Μετρό, τραμ.


Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τα σωματεία αστικών συγκοινωνιών ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΠΟΣ και ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη για πέντε ώρες την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, λόγω της στάσης εργασίας , από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. 

Το Συνδικάτο του ΟΑΣΘ συντάχθηκε με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ στην Αθήνα, το οποίο την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες εξήγγειλε στάση εργασίας σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν δρομολόγια από το προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στις αστικές συγκοινωνίες, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση του στόλου.

Επιπλέον, ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ και της Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑΣΥ.