Το τελικό αποτέλεσμα και το ξέσπασμα του κόσμου του ΠΑΟΚ, που ζήτησε ευθύνες ακόμη και από τον... Ιβάν Σαββίδη, έκανε τους πάντες να ξεχάσουν τα "μικρά σημεία" του ντέρμπι, που, όμως, αν είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, ίσως κανείς να μη μιλούσε, σήμερα, για άρρωστη ομάδα...


Πρώτο και πιο βασικό: Το γκολ που δεν μέτρησε. Σύμφωνα με το άρθρο 113 του νέου ΚΑΠ, όταν ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, επηρεάζει τη φάση, αλλά δεν ακουμπάει την μπάλα, το παιχνίδι ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ κανονικά! Ο Μπερμπάτοφ, στην επίμαχη φάση, είναι, σαφώς, σε θέση οφσάιντ. Κάνει κίνηση για την μπάλα. ΔΕΝ την ακουμπά και τη σπρώχνει στα δίχτυα άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ. Το γκολ, σύμφωνα με τους κανονισμούς, είναι κανονικό. Απίστευτη αμάθεια ΚΑΙ από το δίδυμο του διαιτητή - βοηθού ΚΑΙ από τους περιγραφείς του αγώνα στο συνδρομητικό.

Δεύτερο σημείο, αρκετά σημαντικό: Η ανατροπή του Βίτορ. Είναι πεντακάθαρη φάση πέναλτι, ο παίκτης του ΠΑΟΚ ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από αντίπαλο που τον τραβά παρατεταμένα, ενώ ο ίδιος δεν βάζει χέρια στη φάση. Μάλιστα, τόσο ο διαιτητής, όσο και ο βοηθός, έχουν εικόνα της φάσης. Δεν δόθηκε.

Τρίτο σημείο, λιγότερο σημαντικό: Στην κεφαλιά του Μπερμπάτοφ που περνά άουτ, ο παίκτης του Ηρακλή που τον μαρκάρει, τον τραβά και... του βγάζει και το σορτσάκι. Γιατί λιγότερο σημαντικό; Επειδή, πρώτον ο παίκτης του ΠΑΟΚ πιάνει την κεφαλιά και δεύτερον επειδή στη συνέχεια ο Χατζηισαΐας σπρώχνει προς τα κάτω τον παίκτη του Ηρακλή...

Όσο για τη φάση που ζητά πέναλτι ο Ηρακλής, πάλι ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος: ΔΕΝ υπάρχει πέναλτι σε διεκδικήσιμη μπάλα, επειδή θεωρείται ότι ο παίκτης δεν έχει πρόθεση. Και στο πέναλτι τιμωρείται η πρόθεση.

Φυσικά, τίποτε από αυτά δεν μειώνει την εικόνα του παιχνιδιού του Ηρακλή. Ο Ηρακλής ήταν αυτός που είχε περισσότερο πείσμα και θέληση για τη νίκη. Ο Ηρακλής ήταν καλύτερα στημένος από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Αυτό αναγνωρίστηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, με το χειροκρότημά τους στους παίκτες των "κυανόλευκων", κάτι για το οποίο, αν και ρωτήθηκε, δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει ο προπονητής του Ηρακλή, Ν. Παπαδόπουλος. Για το χειροκρότημα της Τούμπας τον ρώτησαν κι αυτός απάντησε ότι... η ομάδα του Ηρακλή είναι νεανική!

Ούτε, φυσικά, μειώνονται οι ευθύνες της εικόνας του ΠΑΟΚ στο εφετινό πρωτάθλημα. Οι οποίες, πλέον, ανήκουν αποκλειστικά στον προπονητή (κακά τα ψέματα). Ο Τούντορ είχε την εμπιστοσύνη του μεγαλομετόχου, ως ένα σημείο την εμπιστοσύνη του κόσμου, μετά την ανοχή του, αλλά πλέον τα λάθη του κάνουν μπαμ: Επιθετικός ο Πέλκας, στον πάγκο οι Χαρίσης - Μυστακίδης, ολ... αράουντ παίκτης ο Σάμπο, προσπάθεια ανάπτυξης παιχνιδιού από δύο ανασταλτικούς χαφ και κανέναν επιθιτικογενή... Όλα αυτά μόνον σε ένα παιχνίδι.