Πρωτοφανείς εικόνες με άντρες των ΜΑΤ να τρέχουν και τους αγρότες να τους κυνηγούν
στο κέντρο της Αθήνας - Επέστρεψαν στο υπουργείο, άναψαν καπνογόνα και δηλώνουν ανυποχώρητοι - «Μας υποδέχτηκαν σαν τραμπούκους, ενώ ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά», καταγγέλλουν οι Κρητικοί

Απίστευτες εικόνες, με τους αγρότες από την Κρήτη να κυνηγούν άντρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής. Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βάθη Κρητικοί έμαθαν ότι η αστυνομία μπλοκάρει ένα αυτοκίνητο με αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Καραϊσκάκη και ξεκίνησαν για εκεί τρέχοντας. Οι τηλεοπτικές κάμερες μετέδωσαν ένα πρωτοφανές κυνηγητό, όπου μπροστά έτρεχαν άντρες των ΜΑΤ και αρκετά πιο πίσω αγρότες τους κυνηγούσαν! 
Αγρότες κυνήγησαν τα ΜΑΤ στην πλατεία Καραϊσκάκη.Λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου εξοργισμένοι πέταξαν ντομάτες, πορτοκάλια και άναψαν καπνογόνα. 

Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν φτάσει νωρίτερα στην πλατεία Βάθη, στο υπουργείο, με τις κατσούνες (τις κρητικές μαγγούρες) στα χέρια, φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και ζητώντας να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργείου και να διαδηλώσουν ειρηνικά όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Στο κτήριο όμως συνάντησαν πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεπαν να περάσουν και στο σημείο υπήρξε μικροένταση. «Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι με τα ΜΑΤ μπροστά από το Υπουργείο. Φορούν μάσκες και είναι έτοιμοι να μας ψεκάσουν. Εμείς ήρθαμε για να διαδηλώσουμε ειρηνικά», δηλώνουν οι αγρότες έξω από το υπουργείο.