Στο έλεος των διαρρηκτών βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι πολίτες της Θεσσαλονίκης ενώ
πολλά είναι τα κρούσματα και στις διαρρήξεις σπιτιών.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, ενώ εξιχνιάστηκαν επιπλέον δύο (2) υποθέσεις.

Αστυνομικοί του  Τμήματος Σίνδου, συνέλαβαν  χθες το μεσημέρι έναν 38χρονο αλλοδαπό, διότι παραβίασε την είσοδο καταστήματος εμπορίας επίπλων στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Κιλκίς και αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα.

Την ίδια ώρα εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 40χρονος που  είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από παρεκκλήσι Ιεράς Μονής στην περιοχή της Χαριλάου.

Στην Μενεμένη 2 νεαροί δεν πήγαν για να αγοράσουν  γλυκά...αλλά για να αφαιρέσουν από ζαχαροπλαστείο στην περιοχή του Κορδελιού ηλεκτρονικά μηχανήματα, εμπορεύματα και χρηματικό ποσό, προκαλώντας επίσης και φθορές στους χώρους. 

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ομάδας Ζ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο 18χρονους ημεδαπούς διότι παραβίασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος 1ου ορόφου στην περιοχή της Σταυρούπολης και εισήλθαν εντός, αλλά έγιναν αντιληπτοί και ακινητοποιήθηκαν. Αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί τους, οι οποίοι τους ανέμεναν εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου. 

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Σταυρούπολης προέκυψε ότι ανωτέρω δράστες κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν διαπράξει ακόμη τρεις διαρρήξεις κατοικιών στην ίδια περιοχή, αφαιρώντας κοσμήματα.

Επίσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2015 σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προέβη σε (5) διαρρήξεις διαμερισμάτων και (1) απόπειρα, αφαιρώντας συνολικά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χρυσαφικά και χρηματικό ποσό.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τον Αύγουστο του 2015 διέρρηξε, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατάστημα ψιλικών.