Είχε βάλει στο στόχαστρό του γυναίκες, που περπατούσαν αμέριμνες σε δρόμους της Άνω Πόλης. Τις απειλούσε με στιλέτο κι έπαιρνε μικροποσά και κινητά τηλέφωνα.


Τέλος στη δράση του 27χρονου αλλοδαπού, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, οι οποίοι τον συνέλαβαν και σχημάτισαν, σε βάρος του, δικογραφία για «Ληστείες κατ’ εξακολούθηση» και για παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων».

Μοιραία στάθηκε για τον 17χρονο η τελευταία ληστεία που διέπραξε ξημερώματα της Παρασκευής 12-02-2016: Με την απειλή μαχαιριού άρπαξε από μια γυναίκα το κινητό της τηλέφωνο και χρηματικό ποσό. Χάρη στην περιγραφή της, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. 

Από την προανάκριση προέκυψε ότι είχε διαπράξει άλλες δύο ληστείες, με τον ίδιο τρόπο, πάλι σε βάρος γυναικών, πάλι στην περιοχή της Άνω Πόλης. 

Στον συλληφθέντα έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η ανάθεση της εντατικής επιμέλειας και επιτήρησής του στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. 

Ο 17χρονος, με την σχετική δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.