Δεν περιμέναμε ότι θα το δούμε, να, όμως, που έγινε: Ο Ολυμπιακός... αδικήθηκε από τη διαιτησία! Και ποιος ήταν διαιτητής στο ΟΑΚΑ; Ο... Καλογερόπουλος!


Κι όμως, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο φιλοξενούμενος αδικήθηκε: Η πρώτη αποβολή του Μποτία, είναι απλή κίτρινη! Ο παίκτης που, στην προηγούμενη αγωνιστική ρίχνει καθαρά αγκωνιά στον Μπερμπάτοφ και δεν βλέπει ούτε παρατήρηση, σε αυτήν τη φάση τραβά τον παίκτη της ΑΕΚ, τον ρίχνει κάτω, αλλά... δεν είναι ο τελευταίος παίκτης! Καλύπτεται και από αντίπαλο και από συμπαίκτη! Κίτρινη έπρεπε να δείξει ο διαιτητής κι όχι κόκκινη...

Για τη δεύτερη αποβολή, πάντως, διαφωνούμε κάθετα με όσους θεωρούν ότι "η απόσταση ήταν κοντινή" και άλλες τέτοιες αηδίες. Ο κανονισμός μιλά για πρόθεση. Κι ο παίκτης του Ολυμπιακού που κάνει το πέναλτι και αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη, με το σήκωμα των δύο χεριών του πάνω από το κεφάλι του (προσοχή: δεν κάνει προσπάθεια να καλύψει το πρόσωπό του, αλλά κάνει... ανάταση των χειρών) προσπαθεί να εμποδίσει τον παίκτη της ΑΕΚ να σεντράρει, ή να σουτάρει.

Στον αγωνιστικό τομέα, πάντως, η ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου έβγαζε... φωτιές. Πιο γρήγορη, πιο κεφάτη, είχε απέναντι έναν Ολυμπιακό που προσπαθούσε να κάνει κάτι με μακρινά σουτ. Εντελώς αντίθετη εικόνα από το α μέρος, δηλαδή, όπου ο Ολυμπιακός ήταν, σαφώς, καλύτερος, με ευκαιρίες και τελικές και την ΑΕΚ να έχει, για καλύτερη φάση, μια παράλληλη συρτή σέντρα από τη γραμμή τέρματος.

H ταυτότητα του αγώνα
ΓΚΟΛ: 78' Βάργκας
ΔΟΚΑΡΙ: 78' Μπουονανότε
ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 78' Μπουονανότε
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 45' Γκάλο, 56' Κολοβέτσιος, 85' Ντίντακ, 90+1' Πέκχαρτ - 69' Μιλιβόγεβιτς, 90+4' Ντομίνγκες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 86' Γκάλο (2η κιτρ.) - 47' Μποτία, 76' Μιλιβόγεβιτς (2η κιτρ.)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΑΕΚ (Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Σουκουλίνι (52' Πέκχαρτ), Γιόχανσον (68' Βάργκας), Μάνταλος, Μπαρμπόζα, Αραβίδης (75' Μπουονανότε).
Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγιεβτς, Πάρντο (33' λ.τ. Σεμπά), Ντουρμάζ (85' Ντομίνγκες), Φορτούνης (49' Ντα Κόστα), Ιντέγε.