Κλειστό παραμένει για όγδοη ημέρα σήμερα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της
Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» τα 30 χλμ», όπως τόνισε  ο αγρότης Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος στη συντονιστική.

Στο μεταξύ, το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα κλείσει στις  11.00  σήμερα το πρωί, οπότε και θα κλείσει εκ νέου για ένα 24ωρο

Στον νομό του Κιλκίς, που έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Στο μεν πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός 12:00-15:00 και 19:00-22:00, ενώ στο δεύτερο οι «πύλες» θα κλείσουν 18:00-22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκίνησε χθες στις 12 μετά το μεσημέρι και θα συνεχιστεί «μέχρι και την Παρασκευή» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης, επικεφαλής του συντονιστικού.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16:00, ενώ υπενθυμίζεται ότι η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00 και 19:00-21:00, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12:00-18:00 κλειστά), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα (19:00-21:00 κλειστά

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται από χθες το μπλόκο στη Χαλκηδόνα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Κουφαλίων, Μαυρουδής Μιντσιούδης, με τη δύναμη στην περιοχή να υπερβαίνει τα 550 τρακτέρ. Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο

Όπως επισήμανε ο συντονιστής του μπλόκου στο κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης, σήμερα θα γίνει αποκλεισμός της εφορίας στα Μουδανιά με τρακτέρ, από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων στην υπηρεσία και μέχρι τη λήξη του.