Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών έβαλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κάνοντας λόγο για «νωπή λαϊκή εντολή».


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία η αξιολόγηση.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων κομματικών συνεργασιών, ο αντιπρόεδρος υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που μοιάζει με χώρας που βγαίνει από πόλεμο και έχει ανάγκη ανασυγκρότησης», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτές οι διαδικασίας απαιτούν συνασπισμό δυνάμεων, που να έχουν προγραμματικές συγκλίσεις».

Αναφορά έκανε και στην οικονομία, σημειώνοντας ότι «παρότι περάσαμε ένα χρόνο εξαιρετικών δυσκολιών, έχουμε θετικά σημάδια ανάκαμψης και πρέπει να επενδύσουμε σ' αυτά για να τα πολλαπλασιάσουμε».

Ερωτηθείς για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε ότι «αυτές δεν σημαίνουν ότι η κοινωνία βρίσκεται απέναντι στην κυβέρνηση», ενώ εξήγησε ότι «βρισκόμαστε σε μία περίοδο ανακαθορισμού των κοινωνικών συμμαχιών».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «ντροπή» για τον πολιτισμό μας τις ακραίες απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού και επανέλαβε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μία κοινή στρατηγική.