Τρόπους ενίσχυσης της προσπάθειας συγκέντρωσης βλαστοκυττάρων αναζήτησαν κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν ο
δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο συντονιστής διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής-Μονάδας Μεταμόσχευσης του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος. 

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η προώθηση της υπογραφής πιλοτικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου, του νοσοκομείου και του υπουργείου Υγείας.

Οι φορείς στοχεύουν στο να ενισχυθεί ο συντονισμένος αγώνας για την ενίσχυση της μοναδικής δημόσιας τράπεζας βλαστοκυττάρων που λειτουργεί στο «Γ. Παπανικολάου.

Αυτό θα γίνει  μέσω της προβολής και ανάδειξης της μεγάλης αξίας της εθελοντικής προσφοράς κινητοποιώντας τις υποψήφιες μητέρες του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της ευρύτερης περιοχής. 

Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια που εδώ και χρόνια καταβάλλει ο δήμος στον τομέα της ενημέρωσης των υποψήφιων γονέων είναι αξιοσημείωτη έχοντας να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από τους δωρητές βλαστοκυττάρων (ΟΠΑ) που απευθύνονται στη Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου», έχουν ενημερωθεί από τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών κατά τις εκστρατείες εθελοντικής αιμοδοσίας και δωρεάς οργάνων σώματος, αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων.