Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν προσκαλεί σε μία "μίνι" Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.


Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Στη συνάντηση, στην οποία προσκαλεί ο Αυστριακός καγκελάριος ως συντονιστής των 28 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, θα συμμετάσχουν οι ηγέτες από Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία, καθώς επίσης ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Είναι μια καλή ευκαιρία, για τον Έλληνα πρωθυπουργό, να θέσει το πρόβλημα με την Τουρκία, η οποία δεν έχει υλοποιήσει, ούτε στο ελάχιστο, τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, αφήνοντας την χώρα μας να «πνιγεί» στο πρόβλημα.