Σε διανομή τροφίμων θα προχωρήσει η Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Θεσσαλονίκης - Ανατολικό Τμήμα, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος
«Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)». 

Στο πλαίσιο της δράσης θα διατεθούν στους 16.743 ωφελούμενους του προγράμματος, 33 τόνοι ειδών παντοπωλείου (φασόλια, φακές, ζάχαρη, μακαρόνια) και 8.371 κοτόπουλα. Η διανομή θα γίνει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και από ώρα 9:00 έως 15:00 στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, θα διανεμηθούν στους ίδιους ωφελούμενους 84 τόνοι φρούτα (πορτοκάλια και ακτινίδια) στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό Πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δικαίωμα να παραλάβουν τρόφιμα, έχουν οι άποροι των οποίων οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα έχουν εγκριθεί, μέσω των δήμων.

Οι δικαιούχοι, κατά την προσέλευση, είναι αναγκαίο να προσκομίζουν, το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, την αίτηση ΗΔΙΚΑ-ΤΕΒΑ και εξουσιοδότηση, σε περίπτωση που δεν θα παραλάβει ο αιτών αυτοπροσώπως.