Εκδήλωση ονοματοθεσίας πάρκου, στη μνήμη του Νικηφόρου Τσαρπανά, διοργανώνει η 4η Δημοτική Κοινότητα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 12.00.

Η τελετή περιλαμβάνει την αποκάλυψη ειδικής πλακέτας που θα τοποθετηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έναντι της θύρας 4 του γηπέδου.

Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της 11ης τακτικής συνεδρίασης, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του φροντιστή του ΠΑΟΚ, Νικηφόρου Τσαρπανά και δίνοντας το όνομά του, στο πάρκο που βρίσκεται μεταξύ του γηπέδου της Τούμπας και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, στην οδό Κλεάνθους, μετά από πρόταση της 4ης Κοινότητας.

Απώτερος στόχος της κίνησης αυτής είναι να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή προς τους αφανείς ήρωες του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης και να διατηρηθεί στη συλλογική μνήμη η ανεκτίμητη προσφορά των «άσημων», η οποία δεν υπολείπεται καθόλου από την προσφορά «διάσημων» συμπολιτών μας.

Η συγκεκριμένη πρόταση ονοματοθεσίας ήταν συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε στην τιμητική διάκριση στελεχών των τριών αθλητικών ομάδων της πόλης, Νικηφόρου Τσαρπανά, Διονύση Καλτέκη και Ελισσαίου Τσιτάνα (Οδυσσέα), φροντιστών των ομάδων του ΠΑΟΚ, του ΑΡΗ και του ΗΡΑΚΛΗ αντίστοιχα, οι οποίοι ταύτισαν τη ζωή τους με την ιστορική διαδρομή των ομάδων τους.