Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση
Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, 

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο» διοργανώθηκε  το 5ο Συνέδριο για θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας.

Το Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε  το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, με ακροατήριο 2.000 μαθητών, ηλικίας 11-14 ετών.

Όλοι οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με την πλατφόρμα καινοτόμων δράσεων, που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την οργανωμένη και αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών και τη διείσδυση της Ελληνικής Αστυνομίας στην ελληνική κοινωνία.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας Ισίδωρος Κούβελος, καθώς και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Στίβου και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου.

Συντονιστής του Συνεδρίου ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης.

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς, που μίλησε βιωματικά και ως πατέρας και ως δεινός χρήστης του διαδικτύου, θέτοντας την προσωπική του απήχηση και επιρροή στα social media, στην ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Τόνισε πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιείς τα οφέλη του διαδικτύου, αλλά πάντα με ασφάλεια λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί, δίνοντας ένα ουσιαστικό μήνυμα υπεύθυνης πλοήγησης σε όλα τα παιδιά.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης πραγματοποίησε παρουσίαση για τον απολογισμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το Διαδίκτυο και παρουσίασε την πλατφόρμα καινοτόμων δράσεων, που έχει αναπτυχθεί από την Διεύθυνση