Το 2ο εργαστήρι για τις αστικές διατροφικές πολιτικές με τίτλο: «Ένα μήλο την ημέρα... και χωρίς απώλειες!» διοργανώνει αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, από τις 17.00 έως τις 20.00, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ)
σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητικό Οργάνωση, Fair Trade Hellas, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου.

Η εκδήλωση έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να προτρέψει τους συμμετέχοντες να σκεφτούν γύρω από τα θέματα των αστικών διατροφικών πολιτικών και τις πρακτικές εφαρμογές που σχετίζονται με την καλή διατροφή, την τοπική κατανάλωση, την πρόσβαση αλλά και τη σπατάλη της τροφής.

Απώτερος στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα Διατροφικό Συμβούλιο της πόλης, το οποίο θα σχεδιάσει και θα εφαρμόσει μια αποτελεσματική Αστική Διατροφική Πολιτική της Θεσσαλονίκης, δίνοντας παράλληλα συνέχεια στο 1ο εργαστήρι – Παγκόσμιο Γεύμα, που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2015 και πάλι στο Δημαρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψε το Σύμφωνο του Μιλάνου για την Διατροφική Πολιτική στα Αστικά Κέντρα τον Οκτώβριο του 2015, συμμετέχοντας έτσι σε μια μεγάλη κίνηση 195 χωρών με στόχο την οργανωμένη προσέγγιση και αλλαγή της γενικότερης αστικής διατροφικής εικόνας και συμπεριφοράς των πολιτών. Με την υπογραφή τους, οι Δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την ανάπτυξη βιώσιμων διατροφικών συστημάτων, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Το παγκόσμιο δίκτυο Fair Trade δημιουργήθηκε με στόχο να προστατεύσει το νομικό δίκαιο, τα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας των μικροπαραγωγών.

Η συμμετοχή στο αυριανό εργαστήρι δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο απαιτείται η εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση kelly.g@fairtrade.gr. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6971925570.