Προσπάθειες να "σπάσει" το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Δημοκρατία, κάνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναζητώντας έναν... τρίτο δρόμο.

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό για το αδιέξοδο στη χώρα, η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στους βουλευτές και ηγετικά στελέχη, εξήγησε ότι η πρόταση που κατέθεσε για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου πολιτικού φορέα, με προγραμματική συνδιάσκεψη την άνοιξη και την εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση τον Μάιο, θα πρέπει να είναι η απάντηση στην απόπειρα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιβάλλουν το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ.

«Εδώ και τώρα να δημιουργήσουμε το νέο, μεγάλο δυναμικό προοδευτικό ρεύμα πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας», τόνισε η κ. Γεννηματά και υποστήριξε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιχειρούν και πάλι να πολώσουν και να διχάσουν τους Έλληνες, να διαμορφώσουν το νέο δικομματισμό και να "εξουθενώσουν" τον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο».

«Και οι δύο όμως, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, αδυνατούν να δώσουν θετικές απαντήσεις στις σημερινές προκλήσεις, να οδηγήσουν τη χώρα σε έξοδο από την κρίση και να δημιουργήσουν καλύτερες ημέρες για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Παράταξη που προτείνει περιλαμβάνει την Κεντροαριστερά της ευθύνης, το ριζοσπαστικό Κέντρο, τη Σοσιαλδημοκρατία, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, την Ανανεωτική Αριστερά, τις δυνάμεις της Οικολογίας.