Ευχαριστήθηκαν ποδόσφαιρο στην Ξάνθη! Παιχνίδι με συνεχείς φάσεις, ιδιαίτερα αμφίρροπο και με δίκαιο αποτέλεσμα το 1-1.

Μόνον που αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες σκόραραν όταν ο αντίπαλος ήταν αυτός που έπαιζε καλύτερα!

Το παιχνίδι άρχισε με την Ξάνθη κατά πολύ καλύτερη. Οι Θρακιώτες έχαναν τη μία φάση μετά την άλλη! Είχαν και δοκάρι με τον Σολτάνι.

Ο ΠΑΟΚ παρέπαιε ως το 25', με αποτέλεσμα όλοι να πιστεύουν ότι ήταν θέμα χρόνου για την Σκόντα να ανοίξει το σκορ. Ο Όλσεν με ωραίες αποκρούσεις κρατούσε το μηδέν και ο μόνος που υπήρχε στο γήπεδο ήταν ο Τζαβέλλας!

 Ξαφνικά, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, πρώτα ο Τσίμιροτ κι έπειτα οι Χαρίσης, Μυστακίδης και Κοροβέσης. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και, μέσα σε 5' έκανε δυο φάσεις: Ένα δοκάρι κι ένα γκολ με τον Μυστακίδη!

Από εκεί κι έπειτα το ματς ισορρόπησε και η Ξάνθη φαινόταν χαμένη.

Στο β μέρος ο ΠΑΟΚ δε δυσκολευόταν να ελέγξει το παιχνίδι. Η Ξάνθη έκανε κάποιες ευκαιρίες, είχε και δοκάρι, αλλά ο Δικέφαλος ανέβαζε συνεχώς την απόδοσή του. Κι εκεί που όλοι πίστευαν ότι το παιχνίδι θα έληγε 0-1, ήρθε ένα κόρνερ στο 88' και η άμυνα του ΠΑΟΚ εζυγίσθη, εμετρήθη και... εβρέθη λειψή!

Με την εικόνα του αγώνα μπορούμε να πούμε ότι η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Αν το σκορ ερχόταν ανάποδα (πρώτα να σκοράρει η Ξάνθη) θα ήταν και πιο... σωστό.

Αξίζει να σταθούμε λίγο στον διαιτητή Μάριο Λαμπρόπουλο και τους βοηθούς του. Έλαμψαν δια των... περιέργων αποφάσεων! Ακόμη και οφσάιντ με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να φεύγει πίσω από το κέντρο σφύριξαν! Κιτρίνισαν όλη την άμυνα του Δικεφάλου από το α μέρος... Έδιναν με ευκολία φάουλ υπέρ του γηπεδούχου και ήταν φειδωλοί στα φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων. Άφηναν τους γηπεδούχους στα πλάγια άουτ να προχωρούν ως και 15 μέτρα! Διέκοψαν το παιχνίδι επειδή οπαδοί της ΑΕΚ... έβριζαν τον παίκτη που εκτελούσε κόρνερ! Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Πηγαδίων
Γκολ: 90+1' Σολτάνι  / 31' Μυστακίδης
Δοκάρια : 18' Σολτάνι, 49' Καπετάνος / 28' Μυστακίδης
Διαιτητές:  Μάριος Λαμπρόπουλος, Ιωάννης Τουμπακάρης, Παναγιώτης Μεσσήνης 4ος Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου.
Κίτρινες: 66' Ορφανίδης, 69' Λισγάρας, 77' Τριάδης / 20' Μυστακίδης, 25΄Κοροβέσης, 45' Τσίμιροτ, 75' Ροντρίγκες
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Λισγάρας, Γούτας, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης(63' Ερέα), Νιέτο(57' Τριάδης), Ορφανίδης, Καπετάνος(72' Σκούρτης).
Στον πάγκο οι Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Σκούρτης, Ερέα, Καρυπίδης, Καμαρά.
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Κοροβέσης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κίτσιου, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μυστακίδης(87' Ζάιρο), Σάμπο(46' Βίτορ), Πέλκας(57' Ροντρίγκες) και Αθανασάδης.
Στον πάγκο οι Μελίσσας, Γκολάσα, Ζάιρο, Μπερμπάτοφ, Βίτορ, Ροντρίγκες, Σαββίδης.

O αγώνας λεπτό προς λεπτό