Αδυναμία στα παγκάρια παρεκκλησιών, αλλά και τους κερματοδέκτες αυτόματων πωλητών και παιχνιδομηχανών, είχε τετραμελής σπείρα κλεπτών, που εξαρθρώθηκε στην περιοχή της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με την αστυνομία, εγκέφαλος της σπείρας ήταν 17χρονος αλλοδαπός. Την αποτελούσαν δυο 17χρονοι Έλληνες κι ένας 15χρονος ομογενής, οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους  σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και ληστείας.

Οι τέσσερις ανήλικοι, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2015, ως προχθές, ενέχονται σε 22 κλοπές μικροποσών από παγκάρια Ιερών Ναών, από παιχνιδομηχανές και αυτόματους πωλητές τροφίμων,  από το εσωτερικό σκαφών, από σταθμευμένες μοτοσικλέτες, και από τα ταμεία κυλικείων και άλλων χώρων. Έκλεβαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς υπολογιστές, φορητούς πομποδέκτες κ.α.), κράνη κ.α., ενώ σε δύο περιπτώσεις, άρπαξαν, με τη βία, από γυναίκα και από ανήλικους, χρηματικά ποσά.

Επίσης, συνελήφθη 18χρονος Έλληνας, ο οποίος μαζί με ένα από τα μέλη της σπείρας, προσπαθούσαν να πουλήσουν, μέσω Ίντερνετ, κλεμμένη παιγνιομηχανή, την οποία είχαν αρπάξει από κυλικείο.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.