Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν (κυρίως τα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα) της κεντρικής και νότιας χώρας.


Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια, ενώ παγετός θα επικρατήσει το πρωί στα ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση:

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι. Βαθμιαία τα χιόνια θα περιοριστούν στα γύρω ορεινά-ημιορεινά.

Άνεμοι: Ανατολικοί και βαθμιαία βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 0 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα περιορίσουν στα ορεινά-ημιορεινά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το απόγευμα στην Κεντρική Μακεδονία βόρειοι με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δυο) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά αλλά και στα πεδινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες. Καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών. Τα φαινόμενα τα οποία πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών. Τα φαινόμενα τα οποία πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου .

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις βραδινές ώρες, θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Πρόγνωση για την Πέμπτη 21-01-2016

Καιρός: Στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νοτιοανατολικά καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.


Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.