Σε πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν από σήμερα έως και την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου οι δικηγόροι όλης της χώρας .

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εκφράζοντας την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος, διατυπώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με τη συνολική λογική του κυβερνητικού προσχεδίου, το οποίο οδηγεί στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.

Υπογραμμίζεται ότι οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές .Μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

Ραντεβού και πορεία προς την βουλή προτίθενται να κάνουν την επόμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου οι δικηγόροι καθώς θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών . Κατά την ημέρα της συγκέντρωσης θα μείνουν κλειστά τα δικηγορικά γραφεία και όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας.