Για μια μετρημένη δήλωση ουδετερότητας, η οποία ωστόσο έχει ενδιαφέρουσες αναφορές, έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη δήλωση του
Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος νωρίτερα κάλεσε σε ψήφο κατά συνείδηση στον β' γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης στη ΝΔ.


«Η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα είναι μια μετρημένη δήλωση ουδετερότητας που έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες αναφορές σε πράγματα που και εγώ έχω πει όπως την αντιπαράθεση με παραδοσιακούς μηχανισμούς και την ανάγκη για ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας. Συμφωνούμε και σε πολλά ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση του κόμματος και στις καταστατικές αλλαγές», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ3. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν είχε επικοινωνία με τον κ. Τζιτζικώστα, πέραν της τυπικής που υπήρξε μετά τον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Αναφερόμενος στον κ. Τζιτζικώστα, επεσήμανε ότι κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, και αυτό τον καθιστά σημαντικό παράγοντα για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον Βαγγέλη Μείμαράκη είπε ότι συμφωνεί μαζί του για τις ίσες ευκαιρίες «και ότι δεν μπορούμε να προσδιοριζόμαστε με βάση τις προσωπικές μας σχέσεις». «Έχω δώσει αγώνες για την αξιοκρατία και την αξιολόγηση μέσα από τη θέση μου ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Έχω μιλήσει για ίσες ευκαιρίες το οποίο στην πράξη σημαίνει μικρότερες εκλογικές περιφέρειες» είπε.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη από νέα άτομα που έχουν κολλήσει ένσημα και είναι γειωμένα στην πραγματικότητα. Η ανανέωση πρέπει να είναι και ηλικιακή αλλά όχι μόνο ηλικιακή. Τα νέα πρόσωπα έχουν τη σημασία τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαξιώνουμε τα στελέχη με την μεγαλύτερη εμπειρία» πρόσθεσε.