Πρεμιέρα την Δευτέρα στις χειμερινές εκπτώσεις .Οι έμποροι μετά τη «μέτρια» αγοραστική κίνηση των γιορτών ποντάρουν στις δελεαστικές μειωμένες τιμές για να προσελκύσουν το αγοραστικό κοινό.

Οι εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης , οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να προσέξουν τα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Οι έμποροι ευελπιστούν να «ζεσταθεί» η αγορά με την μείωση των τιμών και τις μεγάλες προσφορές. Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους και την Κυριακή 17/1/2016 όπου τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11.00π.μ. έως τις 18.00μ.μ.