«Εγώ τέτοιο ποσό δεν απέκτησα ούτε και διαθέτω», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση του ελβετικού λογαριασμού των 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων της λίστας Λαγκάρντ, ο δικηγόρος και πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.


Στον κ. Παπασταύρου επεβλήθη πρόστιμο περίπου 3,5 εκ. ευρώ που του καταλόγισε σχετικά το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

Μετά την δημοσιοποίηση της διαβίβασης της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, είτε για την εξόφληση του καταλογιζόμενου ποσού, είτε για ποινικό χειρισμό, ο κ. Παπασταύρου εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζει πως στον ίδιο δεν έχει κοινοποιηθεί οριστικός καταλογισμός προστίμου.

Επαναλαμβάνει πως η υπόθεση αφορά «απόπειρα ηθικής και επαγγελματικής εξόντωσης» του. Αναφέρει επίσης πως «η προαναγγελία του καταλογισμού σε βάρος μου, έγινε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό το προηγούμενο Σάββατο, πριν ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος» και πως πρόκειται περί μίας σκευωρίας που έχει στηθεί εις βάρος του με μία «δίωξη πολιτική και προμελετημένη».