Υπέρ μίας μικρής και προσωρινής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών τάσσονται οι τέσσερις εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ-ΣΕΤΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ), όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που διήρκεσε 3,5 ώρες.


Χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της ΕΣΕΕ, Β.Κορκίδη: «Η ΕΣΕΕ στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, οφείλει να επιλέξει 'το μη χείρον βέλτιστον'. Η λιγότερο επώδυνη λύση και η μικρότερη μετρήσιμη επιβάρυνση φαίνεται να είναι τελικά η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επικουρικών συντάξεων»

Η στάση αυτή των εργοδοτών αποτελεί «ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο» έσπευσε να δηλώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αφού η συμφωνία των εργοδοτών στην αύξηση των εισφορών κατά 1% μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση τόσο εντός των συνόρων -με ένα εκ των βασικότερων επιχειρημάτων της Αντιπολίτευσης που δηλώνει κάθετα αντίθετη στην αύξηση των εισφορών να αποδυναμώνεται-, όσο και εκτός των συνόρων, καθώς στη μάχη για το επίμαχο ζήτημα με τους δανειστές η κυβέρνηση μπορεί να εμφανίσει ως σύμμαχό της τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Τούτων δοθέντων την κυβερνητική ικανοποίηση για την εξέλιξη της συνάντησης και τη στάση των εργοδοτικών οργανώσεων εκφράζει και το Μαξίμου σε σχετική ανακοίνωση. 

Την ίδια ώρα οι εργοδοτικοί φορείς απέσπασαν κυβερνητική δέσμευση για επανεξέταση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, με τον υπουργό Εργασίας να εκδίδει μετά την συνάντηση σχετική ανακοίνωση.