Με πρώτη προτεραιότητα το μηδέν στην άμυνα, ξεκίνησε το παιχνίδι στη Βέροια, ο Ηρακλής, με την τοπική ομάδα, για το κύπελλο. Το τέλειωσε, όμως, με τον καλύτερο τρόπο: με 0-1 και έχοντας τον πρώτο λόγο για τη ρεβάνς του Καυτανζογλείου.

Οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να αναπτύσσονται επιθετικά μετά το 20' , κυρίως από τις πτέρυγες, ή με μακρινές μπαλιές προς τον Βέλλιο. Στο α μέρος, όμως, δεν κατάφεραν κάτι σημαντικό.

Η Βέροια ήταν πιο επικίνδυνη, στα πρώτα 15', όταν είχε... κέφια ο Μαγιέφσκι. Η άμυνα του Ηρακλή τον έκλεισε καλά και μετά το 20' οι γηπεδούχοι "κάθισαν"... Είχαν, πάντως, ευκαιρίες, για να ανοίξουν το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε κι άλλο, αλλά η Βέροια είχε την υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, είχε την καλύτερη ευκαιρία να προηγηθεί όταν ο Θάνος τήρησε κατά γράμμα τον κανονισμό και, αντί να κάνει ό,τι κάνουν συνήθως (και παράνομα) οι διαιτητές, σε τράβηγμα μέσα στην περιοχή έδωσε πέναλτι. Ο Ναζλίδης, όμως, κλότσησε την ευκαιρία στον αέρα: Έστειλε τη μπάλα σε ιδανικό σημείο για να κάνει ήρωα τον Χουάντερσον - δεξιά του τερματοφύλακα, ελαφρώς ψηλά... Όσοι έπαιξαν στη θέση γνωρίζουν ότι είναι το καλύτερο σουτ, για να αποκρούσει ένας τερματοφύλακας...

Αυτό ήταν που χρειάζονταν ο Ηρακλής. Η ψυχολογία των γηπεδούχων έπεσε στα τάρταρα ("εγώ φταίω για την ήττα", έλεγε, χαρακτηριστικά, μετά το παιχνίδι, ο Ναζλίδης, που, πάντως, επέμενε πως "τίποτα δεν τελείωσε"), ενώ των φιλοξενούμενων ήταν στα ουράνια.

Σε μια αντεπίθεση Ρομάνο και Μπαρτολίνι έκαναν ό,τι στην προπόνηση: "Μπάρτο, έλα", φώναξε ο Ρομάνο, σέντραρε κι ο ψηλός αμυντικός του Ηρακλή με υπέροχη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Καντιμοίρη: 0-1 και... άντε πιάστε τον!

'Ο,τι και να λέει ο Ναζλίδης, ο Ηρακλής είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι στο ζήτημα "πρόκριση"... Κι έδειξε στους Βεροιώτες ότι η ομάδα δεν κρέμεται από τα... πόδια του Βέλλιου. Έχει κι αλλού πορτοκαλιές, που κάνουν πορτοκάλια. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τον φορ του Ηρακλή με κάθε τρόπο, ο Βέλλιος ήταν αδύνατο να τροφοδοτηθεί, αλλά τη ζημιά την έκανε άλλος...
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Βέροιας
Γκολ: - / -
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Θάνος (Γρεβενών) Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Κουρέντας (Τρικάλων) 4ος: Πουλημάς (Κέρκυρας)
Κίτρινες: 24' Αμπντούν, 71' Μαραγκός, 73' Νάστος / 63' Στάμου
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
Βέροια (Γ. Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Νάστος Μαραγκός, Όστοϊτς, Σιόντης, Νέτο, Άρτσε, Μαγιέφσκι(79' Μελικιώτης), Ναζλίδης, Καϊκούτ(61' Κόλα), Αμπντούν(61' Γεωργιάδης).
Στον πάγκο: Βασιλειάδης, Πούγγουρας, Μπατιόν, Καρακώστας, Γεωργιάδης, Κόλα, Μελικιώτης
Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης(64΄Σαραμαντάς), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Στάμου(71' Πουρτουλίδης), Ιντζόγλου, Κάσσος, Τσιλιανίδης, Ρομάνο(89' Τσότρας), Βέλλιος
Στον πάγκο: Περνίς, Πουρτουλίδης, Ζαμπάζης, Λουκίνας, Σαραμαντάς, Τσότρας, Αμαραντίδης

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό: