Με ευλάβεια, τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, πλήθος κόσμου και παρουσία του Δημάρχου Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και τοπικών Συμβούλων,  γιορτάστηκαν
τα Θεοφάνεια στο Δήμο Παύλου Μελά το πρωί της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου 2016.


 Μετά τον Όρθρο, τη Θεία λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, η πομπή  υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ‘’ΙΡΙΣ’’ και τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Καραπινίδη, κατευθύνθηκαν προς το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης στην Άνω Ηλιούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού  των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.



Δέκα  τολμηροί βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του πατέρα Τιμόθεου. Το Σταυρό έπιασε τελικά ο Ηλίας Παπαδογιαννάκης 30 ετών. Μαζί του βούτηξαν ο 6χρονος Στράτος Μισιρλής καθώς και οι Στέλιος Μισιρλής, Χρήστος Λουλούδης, Σταύρος Πανούσης, Θεοφάνης Εμίνοφ, Αθανάσιος Τζίμος, Αλέξανδρος Γκόλφος, Βασίλης Μιχαηλίδης και ο Μπόρις Μπαγιατζίδης.

Τις υπηρεσίες τους πρόσφεραν οι ναυαγοσώστες Πασχάλης Περλής και Λευκοθέα Τσεβαϊρίδου, ενώ την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε και υλοποίησε το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά.