Την ανάγκη τους για δουλειά και ένα καλύτερο μέλλον εκμεταλλευόταν ένας 59χρονος που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας.

Άνεργοι που αναζητούσαν εργασία, έβρισκαν ψευδείς αγγελίες σε εφημερίδες και το διαδίκτυο που αναρτούσε ο δράστης για να προσεγγίσει τα ανυποψίαστα θύματα του ενώ στην συνέχεια τους αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Έπειτα από σχετική καταγγελία, στην Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης ότι άγνωστος άνδρας εξαπατούσε πολίτες που αναζητούσαν εργασία, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, ο παραπάνω 59χρονος.

Χθες το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη, υπήρξε άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως . Μετά από προκαθορισμένο ραντεβού ,συνελήφθη επ' αυτοφώρω ο 59χρονος να παραλαμβάνει προσωπικά έγγραφα και χρηματικά ποσά, που είχε αφήσει σε προσυμφωνημένο σημείο ένα ζευγάρι ανέργων με σκοπό την εύρεση εργασίας από τον δράστη.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 59χρονος, το τελευταίο δίμηνο, είχε εξαπατήσει τρεις (3) ακόμη πολίτες με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ενώ είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει άλλους τρεις (3) τουλάχιστον. 

Στην κατοχή του συλληφθέντα , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν , ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και τηλέφωνα και πλήθος αντιγράφων προσωπικών εγγράφων τρίτων προσώπων. Εξιχνιάσθηκαν συνολικά οκτώ (8) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από την αστυνομία για τον εντοπισμό και άλλων ανυποψίαστων θυμάτων.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές καθώς είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Χριστίνα Αβδελά