Απόψε, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στις 10 το βράδυ, και, σε επανάληψη το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 2 μ.μ., θα προβληθεί από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100, η εκπομπή "Ένα Βιβλίο Ένα Ταξίδι", με τον Στέλιο Λουκά.


Στην εκπομπή:

1) Η ποιήτρια , Ομ. Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης ΖΩΗ ΣΑΜΑΡΑ, μιλά στο Στέλιο Λουκά , για το νέο της ποιητικό βιβλίο "Είδα τις λέξεις να χορεύουν" ( εκδόσεις Γκοβόστη) , τη δίγλωσση έκδοση " Το μυστικό του τετραδίου" ( εκδόσεις Ρώμη) και το νέο λογοτεχνικό περιοδικό " Θευθ".

2) Η ποιήτρια ΖΕΦΗ ΔΑΡΑΚΗ , που τιμήθηκε πρόσφατα με δύο βραβεία , από την Ακαδημία Αθηνών και την Εταιρεία Συγγραφέων , μιλά για το περιεχόμενο της ποίησής της.

3) Ο ποιητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ , μιλά για την παγκόσμια κινητοποίηση όλων των πνευματικών ανθρώπων υπέρ της άμεσης ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ του ποιητή ΑΣΦΡΑΦ ΦΑΓΙΑΝΤ ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο στη Σαουδική Αραβία με την κατηγορία ότι με ποιητική του συλλογή προωθεί την αθεία.

Η εκπομπή Ένα Βιβλίο Ένα Ταξίδι ενώνει τη φωνή της με όλους τους πνευματικούς φορείς και ζητά την άμεση απελευθέρωση του ποιητή! 

Η εκπομπή, που από το 1992 βρίσκεται κοντά στο βιβλίο και τους συγγραφείς, προβάλλεται και από το διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.depthe.gr .