Στο ανακριτή Πολυγύρου θα παρουσιαστεί το πρωί της Τετάρτης ο Αλβανός συζυγοκτόνος για απολογηθεί.


«Τον είδα μόλις λίγα λεπτά χθες θα δούμε τη δισκογραφία θα μιλήσω μαζί του και μετά θα μπορέσω να έχω μία εικόνα», λέει ο κ. Προβατας στο protothema.gr που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του 

Ο Λέσι θα προσπαθήσει να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν να μαχαιρώσει την εν διαστάσει σύζυγό του πριν 22 μέρες και ακολούθως να εξαφανιστεί έχοντας μαζί του το μικρό του γιο, Φοίβο. 

Μετά την κινητοποίηση της αστυνομίας αλλά και εθελοντών ο Αλβανός συζυγοκτόνος εντοπίστηκε σε καλύβα ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό που διέμενε, την Ορμύλια, με το μικρό του γιο.

Οι αστυνομικοί καταλήγουν πως η δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη και η αρπαγή του μικρού Φοίβου ήταν προσχεδιασμένη. 

«Ο Λέσι είχε στην κατοχή του περίπου 3.500 ευρώ τη στιγμή της σύλληψης. Δεν πας στο σπίτι της πρώην γυναίκας σου με τόσα χρήματα στην τσέπη αν δεν έχεις... σχεδιάσει κάτι», δηλώνουν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Εκτιμούν πως ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για το έγκλημα αλλά και για τη φυγή του στην Αλβανία. Κατά πάσα πιθανότητα, υποστηρίζουν, το σχέδιό του χάλασε όταν ένας φίλος του στην Αλβανία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για την αποστολή μέσου προκειμένου να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ένας ταξιτζής που γνώριζε είχε άλλη «κούρσα» και δεν μπορούσε να τον... εξυπηρετήσει.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκλείσουν τη διαφυγή του από το Νομό Χαλκιδικής, όπως διαπιστώνεται από το αποτέλεσμα και τη δική του κατάθεση.

Από την πλευρά του κατηγορούμενου ο Λέσι φέρεται να έχει μετανιώσει ,ενώ αναμένεται να υποστηρίξει πως δεν πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα.