Την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός είχε αναθέσει στην ΚΥΠ να φυλά το Νομισματοκοπείο το καλοκαίρι του 2015.


«Με ΚΥΠατζήδικα σενάρια επισπεύδουν το τέλος τους», αναφέρει ο πρώην υπουργός, κάνοντας λόγο για βρομιές του κ. Στουρνάρα, δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» και μυθεύματα που ανακαλύπτουν τα κυρίαρχα μνημονιακά κέντρα.

Και προσθέτει: «Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση αντί να διαψεύσει αυτές τις τερατολογίες, τις συντηρεί και τις αναπαράγει με το “ουδέν σχόλιο”».

Επίσης, κάνει λόγο για «ελεεινά και παράλογα σενάρια, τα οποία ούτε στα πιο ευφάνταστα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα δεν έχουν γραφεί», χαρακτηρίζει «κωμικοτραγικό ότι σπεύδουν με άθλιο και βρώμικο τρόπο να τα υιοθετήσουν οι ηγεσίες όλου του μπλοκ των μνημονιακών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας την έσχατη κατάπτωση τους» και χαρακτηρίζει «μνημονιακή συμμαχία» τους Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη, Λεβέντη, που «τρέμουν την κοινωνική οργή και τη λαϊκή κατακραυγή για τα πολιτικά εγκλήματα τους και τις καταστροφικές επιλογές τους».

Υποστηρίζει ότι όλα αυτά «αποτελούν και όχημα στα χέρια σκοτεινών κέντρων ανωμαλίας του εξωτερικού και του εσωτερικού, που επιδιώκουν να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να ανακόψουν επερχόμενες ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα» και καταλήγει:

«Όσα “Νομισματοκοπεία” και ανακαλύψουν τα κυρίαρχα μνημονιακά κέντρα δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν για τα μεγάλα σκάνδαλα της ΑΤΕ, του ΤΤ, της Eurobank. Για τα μεγάλα σκάνδαλα, επίσης, των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικότερα της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, μέσω των οποίων διασπαθίστηκαν πάρα πολλές δεκάδες δισ. δημοσίου χρήματος», κάνοντας λόγο για «Γερμανικό 'νομισματικό Ράιχ'.»