Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στη Βασ. Σοφίας στην Αθήνα, όπου άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, προκειμένου να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Η αστυνομία είχε παρατάξει κλούβες κατά μήκος του δρόμου, με στόχο να ανακόψει την πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τους ανοίξουν τον δρόμο, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν. 

Τελικά, τα μέλη του ΠΑΜΕ κινήθηκαν ορμητικά προς τον αστυνομικό κλοιό, τον έσπασαν, ωστόσο δεν έλειψαν οι συμπλοκές και η χρήση χημικών. 

Νωρίτερα, περίπου 100 διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, τα οποία σταμάτησαν μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου κατέβηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί εμπόδισαν τα μέλη του ΠΑΜΕ να προχωρήσουν προς το Μέγαρο Μαξίμου, και οι διαδηλωτές παραμένουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ασφαλιστικού.

Στις 12 το μεσημέρι, ακολούθησε διαδήλωση του ΠΑΜΕ κατά του Ασφαλιστικού, η οποία κατευθύνθηκε προς το Μαξίμου και είχαμε τα επεισόδια που προαναφέραμε.