Τρεις νεαροί, ηλικίας 19, 21 και 22 χρόνων είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ληστειών που σημειώθηκαν σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και στο κέντρο της πόλης.


Από τους τρεις νεαρούς οι δύο συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ο 22χρονος.

Ο 21χρονος είχε εισβάλει, χθες 10 Ιανουαρίου 2015, το βράδυ, σε κατάστημα ψιλικών του Ευόσμου. Απείλησε, με πιστόλι, τον υπάλληλο κι άρπαξε, από το ταμείο, 350 ευρώ.

Κατά την έξοδό του, όμως, πριν διαφύγει με Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος συνεργός του, πυροβόλησε κατά λάθος. Ο κάλυκας έπεσε στην είσοδο και, όταν έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ειδοποίησαν συναδέλφους τους, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τον περισυνέλλεξαν, τον έλεγξαν και διαπίστωσαν ότι το βλήμα ήταν αβολίδωτο και, στη συνέχεια, βοήθησε στην ταυτοποίηση των δραστών με, συνολικά, δέκα ληστείες…

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί της Αμέσου Δράσεως εντόπισαν, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Ι.Χ. των δραστών και τους συνέλαβε!

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες, μαζί με τον 22χρονο συνεργό τους, εμπλέκονται σε άλλες εννέα περιπτώσεις ληστειών (οι τρεις είναι απόπειρες) στη Δυτική Θεσσαλονίκη και το κέντρο της πόλης: Εισέβαλαν, φορώντας κουκούλα, σε δυο σούπερ μάρκετ, τρία ψιλικατζίδικα κι ένα μίνι μάρκετ, απείλησαν τους υπαλλήλους και ιδιοκτήτες με το πιστόλι κι άρπαξαν, συνολικά, 3.825 ευρώ. Με τον ίδιο τρόπο, αποπειράθηκαν να αρπάξουν χρήματα, από σούπερ μάρκετ, περίπτερο και ανταλλακτήριο νομισμάτων, χωρίς να τα καταφέρουν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το πιστόλι που χρησιμοποιούσαν, ένας από τους σκούφους που φορούσαν για να καλύψουν τα πρόσωπά τους κι ένα μάλλινο περιλαίμιο, το οποίο σήκωναν και κάλυπταν το πρόσωπό τους, κάτω από τα μάτια. Τα αντικείμενα αυτά τα έκρυβαν σε ρολόι φυσικού αερίου, στον Εύοσμο.


Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.