«Άσπρη μέρα» είδαν επιτέλους οι Θεσσαλονικείς. Η χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και συνεχίστηκε για αρκετές ώρες. 


Στα λευκά έχουν ντυθεί από τα ξημερώματα πολλές  περισσότερες περιοχές του νομού. Πεζοδρόμια και σταθμευμένα οχήματα ακόμη και στο κέντρο της πόλης έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

Η Τροχαία έχει διακόψει προληπτικά την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

 Προβλήματα δημιουργήθηκαν  στους οδηγούς  που κινήθηκαν  προς Καρδία με εκτροπή των οχημάτων  από την τροχαία. Στο Ωραιόκαστρο   οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι επικίνδυνοι λόγω χιονιού και οι οδηγοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Σοβαρά προβλήματα έχουμε στην κίνηση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό με κατεύθυνση προς δυτικά. Η τροχαία εκτρέπει τα αυτοκίνητα στον κόμβο Πανοράματος.  Τα αυτοκίνητα με κατεύθυνση προς δυτικά οδηγούνται  προς το κέντρο ενώ σε πολλές περιπτώσεις κλείνει ο δρόμος προς περιφερειακό όπου όλοι οι κόμβοι έχουν πρόβλημα με πολλά εγκλωβισμένα αυτοκίνητα.

Το χιόνι δεν είναι πολύ, ωστόσο οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι επικίνδυνοι  λόγω παγετού  και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι  ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον δήμο Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά.

Χριστίνα Αβδελά

Η φωτογραφία είναι της Μαρίας Αναγνωστίδου, από το Facebook